Jarig

Het lijkt zo gewoon, maar dat is deze dag niet. Monique is jarig en dat wordt in huiselijke kring gevierd!
Iedereen doet mee op zijn eigen manier, maar voor de jarige gaan de dagelijkse bezigheden gewoon door. Of is het toch een beetje anders?

Pling ….. Het is 05:00 wanneer mijn telefoon het signaal geeft dat er een bericht op mijn facebook is geplaatst. Ik mompel wat en keer me nog een keer om. Dan, om 06:00 wordt er zachtjes op mijn deur geklopt. Zingend komen Naomi en mijn man naar binnen gelopen, met een boeket bloemen en een doosje van mijn favoriete sieradenmerk in hun handen. Ik weet het weer, ik ben jarig.

Geheimzinnig.

De hele week werd er al geheimzinnig gedaan. Op Andy’s kamer werden pakketjes weggeruimd die ik blijkbaar nog niet mag zien en mijn man nam Naomi in het geheim met zich mee naar het centrum van Soest voor een boodschapje. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Mijn 47ste verjaardag blijft toch niet onopgemerkt.

Mijn mobieltje begint intussen steeds vaker te plingen, en ook mijn mailbox stroomt opeens vol. Manlief vraagt of ik me jarig voel. Nou …. Ja hoor. Je zegt het in een automatisme maar eigenlijk is het een dag als alle anderen. Mijn vriendinnen vragen gelijk of ik nog grootse plannen heb voor vandaag. Nee dus. Want de zorg voor Andy gaat onverminderd door. Ik krijg gewoon, jarig of niet, zijn ochtendhumeur over me heen. En Naomi moet gewoon vroeg naar school. De ontbijtboel moet gewoon worden weggeruimd en er ligt nog wat schrijfwerk op me te wachten.

Toch loop ik de hele dag al met een lach op mijn gezicht. Dat gevoel gaat maar niet weg. Mijn verjaardagswensen waren niet meer al te groot. Wat ik wilde hebben komt in orde. Jona die vanavond thuis is waarmee ik het glas kan heffen op mijn verjaardag. (Kwasi moet werken dus die is er niet bij). Naomi die een mooi werkje voor me plakt op school. En Andy die nog een stiekem pakketje op zijn kast in zijn kamer heeft staan. Ik had de kassabon al gezien; hij is naar mijn favoriete woonwinkel toe geweest met de PGB hulp.

Ik voel me geliefd.

Ik kijk nog eens tussen de bedrijven door op mijn facebook en schrik. 50 berichtjes. Wow. Zo druk is het daar anders nooit. Ik kijk in de spiegel voorbij mijn grijs wordende haren en voel me geliefd.
Vreugde zit in de kleine dingen. Eenvoudige zaken – een momentje van persoonlijke aandacht – kleuren je dag. Het wordt een mooi nieuw levensjaar.

de feestmuts van Naomi, eigen foto Monique

feestmuts

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
28 mei 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief