Jasper rules on Facebook

Wist jij dat er websites zijn waarop een teckel niet meer "my dog" is, maar je het hebt over "my baby"?

Sociale media zijn een mix van Teletext en Hart van Nederland. En ik doe mee. Mijn ‘nieuws’-posts gaan over ditjes en datjes uit het kerkelijk leven of het betreft nieuws waar ik me echt zorgen over maak. Berichten over homo-emancipatie, mensenrechten en allerhande onrust in de wereld wil ik nog wel eens delen. Toch lokken deze berichten weinig reactie uit. Een paar likes en een enkele keer wat inhoudelijke bijval.

Jasper rules on Facebook

Maar het lief en leed uit mijn eigen leven dat ik online deel doet het prima. Ik beschik dan ook over een troef: Jasper. Jasper rules on Facebook. De foto’s van Jasper zijn op mijn Facebookpagina kijkcijferhits. Dat staat niet op zichzelf. Dieren doen het sowieso goed op de sociale media. Een beetje hondenbezitter op Facebook sluit zich ook aan bij groepen waar eigenaars van honden zich verenigen en hun wel en wee delen.

Rainbowbridge

Ik vind pagina’s leuk die over de teckel gaan. En ik beperk mij niet tot nieuws uit Nederland. Met name de pagina’s en groepen uit de VS met soms tienduizenden betrokkenen hebben mijn aandacht. Een teckel is op deze pagina niet meer “my dog” maar je hebt het over “my baby”. Wat verder opvalt is dat Amerikanen niet schromen om te vragen om te bidden voor hun “babies” (teckels dus) die ziek zijn, een operatie moeten ondergaan of zijn gestorven. Overigens gaat een hond niet dood maar hij passeert de “rainbowbridge” waarna hij op eeuwige jachtvelden kan spelen en gelukkig mag wezen. En dan zijn er nog de teckels voor wie een nieuwe eigenaar wordt gezocht. Ook die worden liefdevol besproken en dankzij Facebook vinden ze hun “for ever loving family” vaak in gezinnen waar al meerdere teckels leven.

Ik geloof in de teckel

Eén ei is geen ei. Ik geloof in de teckel. Dat zal ik niet ontkennen. Maar voor Amerikaanse begrippen heb ik een klein en wankel geloof. Ik vraag niet om voor Jasper te bidden via Facebook en ik heb slechts één baby onder mijn hoede. “My baby”of “The Rainbowbridge” is jargon waar ik niet snel op zal terugvallen. Maar ik kijk wel. Anders gezegd, ik ga wel ter kerke in de Amerikaanse Facebook-teckelkerk. Dagelijks. Uw teckel worde geheiligd… tot in eeuwigheid.

Een reactie op “Jasper rules on Facebook
  1. m. schreef:

het verhaal van rainbowbridge heeft toch iets moois, het huisdier wacht het baasje op om daarna voor eeuwig bij elkaar te zijn, dat lijkt geen slecht vooruitzicht!