Je bent goed genoeg

Kleine meisjes worden groot. In mijn herinnering is Naomi nog dat lieve kleine meisje wat op een kleed speelde in de huiskamer. De realiteit is dat ze al naar de basisschool gaat.

En – het is een blijvend punt van discussie – ze nemen daar bij kleuters de CITO toets af. Niks om je erg aan te trekken als ouders, maar het geeft een beeld van je kind aan de leerkracht.

En daar zaten we dan.

In het klaslokaal van onze 4,5-jarige dochter. In gesprek met juf Marjolein. Het gesprek ging over de CITO toets die onlangs was afgenomen. Er stond niks over vermeld in haar rapport maar de juf haalde de resultaten erbij.

Ze was gewoon heel nieuwsgierig naar Naomi. Is ze nou echt zo slim ? Waar zit ze in haar ontwikkeling ? Juf wilde dat weten dus ze had de CITO toets bij Naomi afgenomen, ook al is ze pas 4,5 jaar oud. Gewoonlijk testen ze met 5 jaar.

Ze ging met ons de punten af waar Naomi een foutje had gemaakt. Het waren vaak juist die dingen die ze wel had kunnen weten, maar waar ze duidelijk te moeilijk dacht.

Ze zocht teveel achter bepaalde vragen, ze wilde teveel nadenken. Het was in haar nadeel.

Goed genoeg!

De conclusie was duidelijk; Naomi is een slimme meid en ze komt er zeker wel. Maar ze moet niet teveel willen denken over van alles. Haar eerste ingeving is goed genoeg.

Herken jij dat nou ook ? Zo ziet God jou ook. Jij wil van alles doen en je bedenkt van alles, je zoekt veel te ver. Voor God hoeft dat niet zo.

Jij bent goed genoeg!

Foto: Wilbert de Groot
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 maart 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief