Je bent wie je bent op vakantie (+ video)

Neem jij ook op vakantie etenswaren mee van huis, maar sta je tegelijkertijd niet graag bij Nederlanders op de camping? Hoe ga je op vakantie om met waar je vandaan komt?

Dominee Otto Grevink neemt echt geen gehaktballen mee naar Frankrijk, maar wel hagelslag. Hij merkt in bovenstaande video op: “Ik zie dat we niet onze landgenoten willen opzoeken op de camping. ‘Al die Nederlanders hier’. Herken je dat gevoel? Aan de ene kant willen we op vakantie zijn, weg van thuis, maar willen we ook dingen meenemen van thuis om ons thuis te voelen.

Je bent wie je bent

Otto: “In de Bijbel zien we Jezus het patroon dat alles op onze manier moet onderbreken door met niet-
gelovigen in gesprek te gaan. Hij heeft ook een beetje een dubbele verhouding met zijn eigen volk. Hij wil wat goed is in zijn eigen traditie meenemen, maar wel de wereld in. Het goede nieuws van God is niet alleen voor zijn eigen volk. Het is dus niet zo gek om aan de ene kant open te willen staan voor de ontmoeting met anderen uit een ander land, en tegelijkertijd het goede mee te nemen uit je eigen land. Ontmoetingen met anderen kunnen je verrijken. Maar het hoeft niet ineens allemaal anders. Je bent wie je bent en met wat je meeneemt wat je vertrouwd is. Dus die hagelslag gaat de volgende keer weer gewoon mee!”

In welk land had jij de mooiste ontmoetingen?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
26 augustus 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief