MENUMENU

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn…

Mooie Muziek op vrijdag. MijnKerk-ganger Annemiek geeft deze tip. Ze zegt erover: "Een vlinder is voor mij een symbool van hoop, dat er uit een rups zo'n prachtige vlinder tevoorschijn komt. Ook als je het zelf misschien nog niet kunt zien,

…of even niet kunt zien. Een mooie tekst die mij helpt om op mezelf te blijven vertrouwen. En hoop te houden voor de toekomst”.

Dat is wat je wil met een tekst en met muziek.
De tekst luidt:
Open je ogen maar
En zie wat ik zie
Ik weet hoe mooi je bent
Maar jij weet het zelf nog niet

Het komt allemaal goed
Wacht nou maar af wat de tijd met je doet
Het is nu nog te vroeg
Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn

Weet dat de tijd je zal helpen, geloof maar gewoon wat ik zeg
Al lijken je kleurrijke vleugels voor eeuwig gevangen
Ja, toch op een dag vlieg je weg
Hoog in de lucht
Zul je de wereld heel anders gaan zien
Voel je de rust
Zul je genieten ook als het maar even is
Adem het in
Durf, dan ontdek je de liefde misschien
En als je haar vindt
Voel je bij iedere slag die je maakt dat je leeft

Als je geduldig bent
Gebeurt het vanzelf
Als je genieten wil
Wil het dan niet te snel

Het komt allemaal goed
Wacht nou maar af wat de tijd met je doet
Het is nu nog te vroeg
Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn.

Hier is een prediker aan het woord.
Is het de geest van God die in de tekstschrijver, componist en zanger aan het werk is?
Ik geloof het en met Annemiek mogen we hopen en groeien!

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

3 reacties op “Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn…
 1. Arend-Jan schreef:

  Mooi…!

 2. Truus schreef:

  Vlinder denk terug aan de dood van mijn vader heb hem zo vreselijk gemist nu na zoveel jaren denk ik weer even terug aan het moment als ik verdriet om hem had ging ik naar buiten dicht bij de vijver in mijn tuin liet ik mijn tranen gaan en opeens was hij daar een witte vlinder meerdere malen mocht ik ervaren dat die vlinder mij troost gaf ik sprak dan hardop pappa ben je er weer zo zal ieder op zijn manier over verlies denken voor mij was het een vlinder….!

 3. Willy van Kampen schreef:

  Vlindertjes zijn een boodschap van God, ze geven troost wanneer je verdrietig bent. Dit jaar zijn er veel van die boodschappertjes, het lijkt of ze weten wanneer ze nodig zijn.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
23 mei 2014
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars