Jezus loopt… Kanye West

Weer een vrome video op vrijdag! Of niet?vWat bedoelt Kanye West allemaal in zijn nummer Jesus walks, Jezus loopt...? Ik zie de beelden van zwarte gevangenen aan de chain gang, ik zie beelden van blanke racisten. Gaat het over blank en zwart in Amerika? Allebei gelovig, allebei christen, de één loopt met ketenen, de ander met een kruis. Wie loopt er met Jezus? En met wie loopt Jezus? Gaat het over Kanye West zelf: een succesvolle rapper?

Het nummer heeft iets mysterieus aantrekkelijks voor mij. Juist omdat het niet zo eenduidig is. Er is op iedereen iets aan te merken. Op de blanke Ku Klux Klan, natuurlijk. Maar ook op rappers die niet leven zoals hun moeder het hun leerde. En op de moordenaars en de strippers, wordt er gezongen ‘Jezus wandelt met hen’. Komen we er als we elkaar veroordelen en verketteren? Jezus loopt, gaat zijn eigen weg.

‘Jezus loopt met mij’, zingt het koor. En Kanye zegt: Ik wil graag praten met God, maar ik ben bang omdat we al zo lang niet gesproken hebben… Of je nu een succesvolle zwarte rapper bent, een bange blanke burger, een crimineel, een stripper, of een : Jezus wandelt met je mee. Je kan met hem praten.

Heb je ook een suggestie voor een ‘vrome video’op vrijdag? Laat het ons weten!
Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Tekst: Jesus Walks – Kanye West:
Yo, We at war
We at war with terrorism, racism, and most of all we at war with ourselves
(Jesus Walks)
God show me the way because the Devil trying to break me down
(Jesus Walks with me) with me, with me, with me [fades]

You know what the Midwest is?
Young & Restless
Where restless (Niggas) might snatch your necklace
And next these (Niggas) might jack your Lexus
Somebody tell these (Niggas) who Kanye West is
I walk through the valley of the shadow of death is
Top floor the view alone will leave you breathless Uhhhh!
Try to catch it Uhhhh! It’s kinda hard hard
Getting choked by the detectives yeah yeah now check the method
They be asking us questions, harass and arrest us
Saying “we eat pieces of shit like you for breakfast”
Huh? Yall eat pieces of shit? What’s the basis?
We ain’t going nowhere but got suits and cases
A truck full of crap rental car from Avis
My momma used to say only Jesus can save us
Well momma I know I act a fool
But I’ll be gone ’til November I got packs to move I Hope

[Hook x2]
(Jesus Walks)
God show me the way because the Devil trying to break me down
(Jesus Walks with me)
The only thing that that I pray is that my feet don’t fail me now
(Jesus Walks)
And I don’t think there is nothing I can do now to right my wrongs
(Jesus Walks with me)
I want to talk to God but I’m afraid because we ain’t spoke in so long

To the hustlers, killers, murderers, drug dealers even the strippers
(Jesus walks with them)
To the victims of Welfare for we living in hell here hell yeah
(Jesus walks with them)
Now hear ye hear ye want to see Thee more clearly
I know he hear me when my feet get weary
Cause we’re the almost nearly extinct
We rappers are role models we rap we don’t think
I ain’t here to argue about his facial features
Or here to convert atheists into believers
I’m just trying to say the way school need teachers
The way Kathie Lee needed Regis that’s the way I need Jesus
So here go my single dog radio needs this
They say you can rap about anything except for Jesus
That means guns, sex, lies, video tapes
But if I talk about God my record won’t get played Huh?
Well let this take away from my spins
Which will probably take away from my ends
Then I hope this take away from my sins
And bring the day that I’m dreaming about
Next time I’m in the club everybody screaming out

(Jesus Walks)
God show me the way because the devil trying to break me down
(Jesus Walks)
The only thing that that I pray is that my feet don’t fail me now
(Jesus Walks)
And I don’t thing there’s nothing I can do now to right my wrongs
(Jesus walks with me… fades)
I want to talk to God but I’m afraid because we ain’t spoke in so long

6 comments on “Jezus loopt… Kanye West
 1. Avatar Monique Bla schreef:

  Ik wil graag praten met God, maar ik ben bang omdat we al zo lang niet gesproken hebben… Of je nu een succesvolle zwarte rapper bent, een bange blanke burger, een crimineel, een stripper, of een : Jezus wandelt met je mee. Je kan met hem praten.probeer het iedere dag meerdere keren maar ik kon niet verder dan het plafon,,

 2. Avatar Truus schreef:

  Monique blijf volhouden ook al zie je het niet hij pakt je bij de hand en op een dag ga je merken ik hoef het niet alleen te doen.

  • Avatar Monique Bla schreef:

   pff doe mijn best echt.. maar soms heel even soms.. hoop ik op een teken dat HIJ er van af weet dat hij niet is weg gegaan omdat ik niet meer met HEM wilde praten dat ik HEM weg gezet heb,, probeer nu rust te zoeken in het draaien van muziek maar wordt eigenlijk alleen maar meer verdrietig als ik die mensen hoor zingen… het gemis van opa en oma… ik kan jullie niet na praten ik kan het nog niet eens stamelen…weet alleen dat ik het van de mensen niet meer durf en kan verwachten….dank jullie wel.. fijn weekend en alle goeds.

 3. Avatar Jolanda schreef:

  Lieve Monique, misschien kun je het ook zo zien; God is als een ouder die met de kinderen wandelt. Soms laat er één de hand los van moeder, wil alleen lopen. Z’n eigen weg zoeken in het leven. Als ze groter worden laat je ze los; je ziet ze soms een poosje niet, betekend het dan dat je niet meer van ze houdt? Nee toch? Zo gaat het ook in onze relatie met God. Soms willen we een poosje zonder Hem, even op eigen benen staan wetend dat Hij er altijd is als wij Hem nodig zijn. Hij laat niet los wat Zijn hand eens begon.
  Op dit moment zal je het (nog) niet zo zien, je bent nog te verdrietig, ik ben ervan overtuigd dat er mensen zijn die om jou geven, die het beste met jou voor hebben, en die er voor jou zijn op het moment dat jij dat nodig bent, die een kaarsje voor jou aansteken, die voor jou bidden. Ik kijk net naar buiten en er ligt sneeuw!!! Mijn lieve oma zei altijd dat dat het teken is dat God ons vergeven heeft. Alle goeds.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
24 januari 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief