Jezus was ook fan van de 3Js, en van Simon, zonder Nick

Na mijn gesprek met Jan Dulles over ‘Vier het kleine met Kerst’ had ik voor hem nog een toegift: of hij wist dat Jezus ook fan was van de 3Js, en van Simon, zonder Nick (sorry Nick)?

Vier broers van Jezus

In de bijbel staat namelijk Jezus vier broers had: Jakobus, Joses, Judas en Simon. 3Js en Simon, zonder Nick. Hij had zelfs nog zussen.

1Jezus​ ging naar de stad waar zijn ​familie​ woonde. Zijn ​leerlingen​ gingen met hem mee. 2Op ​sabbat​ gingen ze naar de ​synagoge. Daar gaf ​Jezus​ de mensen uitleg over God. Veel mensen die ​Jezus​ hoorden spreken, waren erg verbaasd. Ze zeiden tegen elkaar: ‘Hoe weet hij dat allemaal? Hoe komt hij aan die wijsheid? En hoe zit het met al die wonderen die hij doet? 3Hij is toch de timmerman, de zoon van ​Maria? Zijn broers zijn ​Jakobus, Joses, ​Judas​ en Simon. En zijn zussen wonen hier bij ons.’ (Marcus 6)

Tekst gaat hieronder verder

Waarom wist ik dat niet?

‘Waarom heeft niemand me dat ooit verteld?’ vroeg Jan Dulles. Ja, we hebben het er inderdaad nooit over. Toen ik het woordgrapje ontdekte heb ik het wel eens gebruikt in een preek, maar we hebben het nooit over de broers en zussen van Jezus. Behalve Jakobus hebben ze ook eigenlijk geen rol gespeeld in de verhalen van Jezus. En misschien paste het ook wel niet in het beeld van Jezus, en van zijn moeder Maria, dat we koesteren.

Wist jij dat?

Wist jij dat Jezus broers en zussen had? En heb jij ook wel eens dingen in de bijbel ontdekt die niemand je ooit verteld heeft?

#Socialkerst

Komend weekend vieren we de geboorte van Jezus, Maria’s eerste. Vier je het kleine mee, zondag tijdens onze #socialkerst viering? Als je wilt kun je aangeven dat je met #Socialkerst meedoet. Wij vinden dat natuurlijk wel leuk om te weten. Je kunt het aangeven op onze facebookpagina.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
22 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief