Jij mag kiezen

Afgelopen week vielen er een aantal brieven van de gemeente in onze brievenbus. Geïnteresseerd maakte ik de mijne open. Post van de gemeente is vaak nieuws van de WMO. Het oogde interessant. Het bleek mijn stempas te zijn voor de verkiezingen van 15 maart. Het haalde mij uit de sleur van de dag en bepaalde mij erbij. dat ik weer mag kiezen. We mogen weer naar de stembus toe.

Landelijke verkiezingen

De landelijke verkiezingen zijn het ideale moment om je stem te laten horen. In een land waarin gewoonlijk niemand naar je wil luisteren in de regering en waar altijd over je hoofd wordt gepraat en besluiten worden genomen, is dit moment heel belangrijk. De politici trekken het land in. Ze delen bloemen en ballonnen uit voorzien van hun partijprogramma.

De media

‘De kiezer is nu aan zet’ scanderen de lijsttrekkers van de politieke partijen. Op jouw en mijn schouders rust een belangrijke taak. Wij mogen, samen met miljoenen anderen, gaan bepalen hoe de regering van ons land er de komende tijd uit ziet. Verkiezingsdebatten overheersen dan nu ook de actualiteit. In plaats van het aanhoren van het normale nieuws van de dag mogen we deze keer op zondagmorgen kijken naar een echt vrouwendebat. De mannelijke lijsttrekkers komen ook aan het woord. Zij verkondigen wat er bij hun politieke partij in het programma staat voor de komende jaren. De beloften zijn groots.

Wilde plannen

Het onderwijs gaat helemaal geweldig worden en de zorg krijgt er miljoenen bij. Er wordt met geld gesmeten alsof het niets kost. Het is aan de kiezer om te kijken waar al dat geld vandaan wordt gehaald. Politieke partijen hebben immers geen hoge hoed waar ze dit alles uit kunnen goochelen.

Bidden

Ik buig me nog maar eens over mijn stemwijzer. Steeds meer komt het besef bij mij binnen; koning Jezus heeft alle macht. Hij heeft alle touwtjes in handen. De regerende partijen mogen zo goed als het gaat invulling geven aan de plannen. We zullen moeten bidden als nooit tevoren voor onze regering, en daarbij verder durven te kijken dan ons eigen hachje. Ik wens jullie allen daarmee veel wijsheid toe.

foto: Kruidhof
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
4 maart 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief