Mijn avondsluiting bij JINEK

Vrijdagavond 7 augustus gingen we naar Amsterdam om de opname van het programma “JINEK” bij te wonen.

Iedere avond om 23 uur kijken we op NPO 1 naar onze avondsluiting en van alle presentatoren van de diverse late talkshows heeft Eva Jinek onze voorkeur. Nu krijgen we de kans om haar "live" mee te maken.

Voorbereiding.

Wat trekken we aan? Als we in beeld komen, en wie wil dat niet als je naar een TV-opname gaat, dan moet het toch wel goed overkomen. Voor Wieger zijn we snel klaar, hij doet zijn zwarte Beatles T-shirt aan. Na wat zoeken ben ook ik geslaagd.

Bij de studio

Om even over negen zijn we bij de studio en in het Mediacafé worden we aangesproken door de bewaking. Voor mij zijn er speciale regels in verband met mijn rolstoel. Ik mag straks als eerste naar binnen. De brandweer zal me komen halen. Maar dat duurt nog een hele tijd. Het wachten overbruggen we op deze warme avond met een koel helder biertje en we krijgen na een uur ook nog wat hapjes aangeboden. Om ons heen is een bont gezelschap, ook gekleed om straks mooi in beeld te komen.

De opname

Dan is het zover. Grote hectiek ontstaat als wij al binnen zitten. De anderen worden in zeer kleine groepjes binnen gelaten. Gastvrouwen komen langs met wijn, bier, water en cola. Dan nemen de gasten plaats aan tafel en op de bank. Een ontspannen Maarten van Rossem keuvelt met Tineke Schouten en zowaar, ik zie hem regelmatig glimlachen. Er wordt nog gepoederd en stoelen verschoven. Dan is er daar het sein van de opnameleider: Let op! Eva Jinek staat precies om 23 uur klaar en spreekt de openingszinnen uit. Ontspannen luisteren we vol bewondering naar deze vakvrouw. Zo jong en zo goed anticiperend op alles wat gezegd wordt. Ze heeft de leiding strak in handen in dit volle programma. In slechts één uur vliegt het nieuws voorbij, afgewisseld met wat ontspannende onderwerpen. Zoals Tineke Schouten die vertelt over haar betrokkenheid bij het TV-programma “Ik vertrek”.  Onno en Angelique Bos krijgen gelegenheid om hun ervaring met bootvluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos te delen met kijkend Nederland. Ook de andere genodigde gasten komen (kort) aan bod. De tijd vliegt voorbij, want precies na uur uur is het stop. Nog even een fotomoment met Tineke Schouten en dan gaan we naar huis.

Avondsluiting

Onderweg hebben we tijd genoeg om na te praten en thuis twijfelen we, gaan we programma gemist kijken of gaan we naar bed. Onze avondsluiting hebben we deze avond “live” ervaren. We vinden het welletjes zo. Glazen weg, tanden poetsen en naar bed. Maar mijn echte avondsluiting komt toch als ik in bed lig. Iedere avond wil ik de dag eindigen met Hem die mij zoveel geeft om voor te danken en aan wie ik ook al het onrecht in de wereld, al mijn vragen en zorgen mag voorleggen. Ook vanavond en biddend en dankend val ik in slaap…

Wat is jouw avondsluiting?

Wil je uitzending bekijken? uitzending JINEK 7 augustus 2015

foto NPO
One comment on “Mijn avondsluiting bij JINEK
  1. Avatar Egbert schreef:

    Ik vind jou avondsluiting en met name de dankbaarheid die je daarin uit voor alles goede dingen die je van God mag ontvangen en aan Wie je het onrecht en geweld van de wereld voorlegt, indrukwekkend en ontroerend mooi. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik wel eens vergeet te danken en snel in slaap val. Veel ´vragen´ aan God, vooral in nood en bij moeite, dat doe ik vaak en veel , maar danken hoort er ook bij. Dank voor je les!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 augustus 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief