Johnny Cash, de man in het zwart

Vandaag is het tien jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Een arme jongen uit een groot gezin, die goed kon zingen.

Die meemaakte hoe een broertje overleed na een zwaar ongeluk. Die opgroeide met het geloof dat er een hemel is voor ons allemaal. Zijn ster rees met hits als Ring of Fire en I walk the line. Maar die ook een donkere kant had; verslaafd raakte aan drugs, dood wilde.

Door de liefde van zijn tweede vrouw June Carter kwam hij steeds weer op het rechte pad. En door God, zoals hij zelf zegt:‘Ik ben een christen, maar ook de grootste zondaar van iedereen’. Hij voelde compassie voor gevangenen en anderen aan de zelfkant van de samenleving. Hij zegt in zijn lied ‘The man in black’: “I wear the black for the poor and the beaten down, livin’ in the hopeless, hungry side of town. I wear it for the prisoner who has long paid for his crime, But is there because he’s a victim of the times.”

In een lied als Wayfaring Stranger zingt hij over zijn geloof in de hemel. Zondag 15 september 2013 is er een speciale Johnny Cash Memorial kerkdienst en concert in Theater de Willem, waarin dominee Piet van Die en ik stilstaan bij het leven en geloof van Johnny Cash en de band Cashflow 3 de nummers speelt. Tip: kijk vanavond naar Tijd voor Max, NL2, 17.35 uur.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 september 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief