MENUMENU

Johnny Cash, de man in het zwart

Vandaag is het tien jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Een arme jongen uit een groot gezin, die goed kon zingen.

Die meemaakte hoe een broertje overleed na een zwaar ongeluk. Die opgroeide met het geloof dat er een hemel is voor ons allemaal. Zijn ster rees met hits als Ring of Fire en I walk the line. Maar die ook een donkere kant had; verslaafd raakte aan drugs, dood wilde.

Door de liefde van zijn tweede vrouw June Carter kwam hij steeds weer op het rechte pad. En door God, zoals hij zelf zegt:‘Ik ben een christen, maar ook de grootste zondaar van iedereen’. Hij voelde compassie voor gevangenen en anderen aan de zelfkant van de samenleving. Hij zegt in zijn lied ‘The man in black’: “I wear the black for the poor and the beaten down, livin’ in the hopeless, hungry side of town. I wear it for the prisoner who has long paid for his crime, But is there because he’s a victim of the times.”

In een lied als Wayfaring Stranger zingt hij over zijn geloof in de hemel. Zondag 15 september 2013 is er een speciale Johnny Cash Memorial kerkdienst en concert in Theater de Willem, waarin dominee Piet van Die en ik stilstaan bij het leven en geloof van Johnny Cash en de band Cashflow 3 de nummers speelt. Tip: kijk vanavond naar Tijd voor Max, NL2, 17.35 uur.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
12 september 2013
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars