Johnny Cash gelooft het

Er zijn parels te vinden in de popmuziek. Je moet ze zoeken. Country-zanger Johnny Cash zocht de parels en vond ze.

Johnny Cash vond bijvoorbeeld dit oude gospelnummer, geschreven door de 12-jarige Claude Ely in 1934. Claude was toen ziek, leed aan tuberculose en zijn ouders waren bang dat hij zou sterven. De jongen zette zijn gevoel op muziek en schreef There Ain’t No Grave (Gonna Hold My Body Down): ‘Er is geen graf dat mijn lichaam vast kan houden’.
Johnny Cash nam deze versie op in zijn laatste levensjaren. Het kwam uit in 2010, na zijn dood.
Ik hoor in dit nummer dat Johnny Cash het gelooft. Het eenvoudige geloof dat hij na zijn dood naar de hemel gaat, naar Jezus. Hij gelooft het. Ik geloof het.
Het is geen wetenschap, het is vertrouwen.

En Claude? Hij overleefde de tuberculose en werd een gevierde singer-songwriter.

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

PS: Er is op 14 februari in Amsterdam een speciale Johnny Cash-kerkdienst in de Jeruzalemkerk.

Tekst:
Can hold my body down

When I hear that trumpet sound
I’m gonna rise right out of the ground
Can hold my body down

Well, look way down the river
And what do you think I see
I see a band of angels
And they’re coming after me

Well, look down yonder, Gabriel
Put your feet on the land and sea
But Gabriel, don’t you blow your trumpet