Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf.

We moeten maar en we moeten maar. We worden er af en toe zo moe van dat we niet meer weten waar te beginnen. We nestelen ons op de bank en met de smartphone in de hand proberen we wat rust te vinden. Facebook, instagram, twitter, we zijn toch nog steeds bezig. Soms onbewust, maar ons brein moet alles wel verwerken. Mooie spreuken zoeken en jawel, vandaag staat er een mooie bij 4positiviteit.

Ik ben zo iemand. Altijd maar druk en met mijn lief een paar dagen van huis, is het helemaal een gekkenhuis, in mijn huis en in mijn hoofd. Dan lees ik de spreuk en denk:

zal ik het eens gaan proberen? Telefoon en tablet weg, laptop niet meer binnen handbereik.

Het valt niet mee. Een spelletje doen is toch niet zo erg. Ik moet nog even… Daar ga ik weer. Moeten.

Het moeten moet weg!

Het is vreemd, maar vreemd genoeg werkt het wel.

Daar zit ik, hang ik op de bank. Het is nog vroeg in de avond. De kinderen zijn naar bed gebracht en mijn lief is een paar dagen op cursus. Hij belt dan als de kinderen nog op zijn en dus…geen contact met de wereld om mij heen. Alleen maar ik. IK!

Ik geeuw en gaap… nog even en …ik val in slaap.

Na een uurtje word ik wakker en ik zoek mijn smartphone. O, nee, geen phone vanavond.

In mijn hoofd is het inmiddels aardig rustig geworden. En nu mijn hoofd tot rust komt krijg ik weer overzicht. Mijn to-do-list passeert en ik kan nu al wat schrappen. Wat niet echt noodzakelijk is kan eraf en nu ik ruimte krijg komt er misschien een kans om iets voor mijzelf te doen. Ja DOEN. Het moet niet, met mag en ik vind het leuk. Als ik mijzelf zo ont-moet, mag ik ook keuzes maken die ik zelf ook leuk vind om te doen. Mijn vriendin die kilometers bij mij vandaan woont bellen in plaats van appen bijvoorbeeld.

Direct de daad bij het woord voegen en met de vaste telefoon bel ik…

Als ik aan de eind van de avond terugkijk op een avond niets(?) doen ben ik een tevreden mens.

De was ligt er nog, het speelgoed wordt toch weer gepakt en de papieren die uitgezocht moeten worden liggen op een keurige stapel te wachten op morgen of overmorgen. Ik sluit nu af en ga naar bed. Daar val ik biddend of dankend in slaap.

foto: C. Simonis

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
18 april 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief