Jouw ster mag er ook zijn….

Anja voelt zich een ster, Nou ja, een ster vol met zwarte vegen en vlekken, gaten zelfs en butsen. Die anderen die blinken, flonkeren en zijn stralend en die vallen op. Maar dan...

Gebutste ster

Daar zit ik dan. Voorovergebogen om het maar zoveel mogelijk te verbergen. Ik schaam me en wil me het liefst verstoppen of in ieder geval onzichtbaar zijn. Want die van mij ziet er niet uit: vol met zwarte vegen en vlekken, gaten zelfs en butsen. Die anderen die blinken, flonkeren en zijn stralend en die vallen op.
Ik heb het over STERREN. Niet eens populaire mensen, nee gewoon alle andere mensen. Die zijn in mijn ogen al flonkerende en belangrijke sterren. Ze stralen iets uit. Zijn zelfverzekerd. Blinken en zien er glad, glanzend en mooi uit. Ze vallen op. Ze worden GEZIEN.
Ik daarentegen wil me niet laten zien. Althans niet zoals ik nu ben …vol met pijn, haken en ogen, tegenslag, ziek, verdriet, zwak en kwetsbaar. Nee, laat mij een beetje achteraan of ondergeschoven zitten. Ik heb niks om te stralen en aan mij heb je niks. Ik buig me voorover en verberg mijn ster. Want zeg nu zelf aan een donkere hemel wil je toch alleen flonkerende en stralende sterren? Die geven licht. Die hebben iets te vertellen en die geven iets door en die hebben uitstraling.

Kijk eens naar die andere sterren

Zo heb ik jaren gedacht en geleefd. Totdat er iemand naast me kwam zitten en heel voorzichtig aan mij vroeg: wat verberg je daar? Mag ik het zien en wil je mij vertellen hoe die zwarte strepen en putten in je ster gekomen zijn? Na veel aarzelingen begon ik iets te vertellen en keek daarbij heel voorzichtig ook wat omhoog en zag toen veel meer sterren die ook verdriet hadden, zwak waren en lang niet iedereen straalde zo ‘blinkend’ als ik had gedacht.

Onze sterren mogen er zijn!

Ik had het al die jaren niet goed gezien. Simpelweg omdat ik teveel voorovergebogen zat en niet goed om mij heen keek. Uit zelfbescherming verborg ik mij. Maakte ik me zo veel mogelijk onzichtbaar. Schaamde me en wilde niet gezien worden laat staan dat ik kon stralen.
En of je het gelooft of niet: God geeft om JOU en wil je laten stralen zoals je bent. Je hoeft je voor God niet op te poetsen of anders voor te doen. Hij gaf zelfs Zijn Zoon Jezus met Kerst om jou en mij daarbij te helpen. Dus ik vraag je: doe met mij mee. Kijk omhoog zodat God en de mensen onze sterren kunnen zien en met elkaar worden we zichtbaar en kunnen we stralen. Ieder op zijn manier.
Mét butsen en zwarte plekken. Dat zijn de ECHTE sterren……

Mét butsen en zwarte plekken. Dat zijn de ECHTE sterren……

5 comments on “Jouw ster mag er ook zijn….
 1. Avatar marina schreef:

  soms moeten we er lang over doen om te weten wat we waard zijn….en mensen kunnen met woorden veel goeds en kwaads doen…
  daar moeten we maar goed bij stilstaan
  veel geluk anja in het nieuwe jaar en dat je veel mag stralen

  • Avatar Anja de Jong schreef:

   Dank je wel voor je wens ! En inderdaad woorden (en daden) van mensen kunnen goed en kwaad doen. God echter heeft het allerbeste met ons voor en kan gekwetstheid helen. Jij ook een stralend 2016 gewenst, zoals je bent!

  • Avatar Margaretta schreef:

   You really found a way to make this whole prcseos easier.

 2. Avatar Lakisha schreef:

  It’s always a relief when someone with obvious exsiptere answers. Thanks!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief