Nieuw!

Afgelopen jaar, 2014, zou 'mijn' jaar worden. Iedereen wenste het me toe.

Na een 2013 met betrekkelijk veel drama en heftigheid, stond mijn facebookpagina en whatsapp vol met liefbedoelde varianten op hetzelfde thema: “Dit wordt echt jouw jaar!”

Helaas hield mijn leven zich niet aan de afspraak, en ging het gewoon door met drama en toestanden mijn kant op slingeren. Dus je raadt het al, eind december werd er weer volop allerlei liefs gewenst voor het komende jaar. “Maar dan nu écht!”

Oud & Nieuw

Ik geloof er niet zo in. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Oud & Nieuw vieren hartstikke leuk – afgezien van die harde knallen enzo. We hebben het ergens ook nodig, om bewust even terug te kijken naar wat geweest is en vooruit te kijken naar wat komt. Stilstaan, zegeningen tellen en met frisse moed (en wat goede voornemens) weer door. Maar hoe hard ik ook mijn best doe, ik heb het niet voor het zeggen.

Ik vind een heel jaar ook nogal onoverzichtelijk. Los van het feit dat goede voornemens vaak het eind van de maand niet eens halen, er gebeurt gewoon te veel. Ik ben allang blij met een nieuwe dag.

Elke morgen

‘Elke morgen schenkt Hij nieuwe weldaden. Veelvuldig blijkt uw trouw!’
Klaagliederen 3:23 (NBV)

Dat vind ik zo’n hoopgevend idee. Het is een beetje de Bijbelse variant van ‘nieuwe dag, nieuwe kansen’. Elke morgen met een schone lei beginnen. Dat is wat ik nodig heb. Ik heb heus zin in een nieuw jaar hoor, ik maak plannen, kijk vooruit. Maar uiteindelijk is wat ik nodig heb, de belofte dat er elke nieuwe dag weer een reden is tot hoop. En als vandaag tegenzit, proberen we het morgen opnieuw. En anders overmorgen. Tot die allergrootste belofte, uit Openbaring 21: “Zie, Ik maak alle dingen (ja echt álle dingen) nieuw.”

2 comments on “Nieuw!
  1. Avatar Ellemieke schreef:

    En zo is het weet ik uit eigen ervaring, je hebt het mooi verwoord gewoon zoals ik het ook voel, dank je wel daarvoor xxx

  2. Avatar Trijnie schreef:

    Inderdaad, leef bij de dag en ga elke dag beginnen met God en eindigen met God. Ga met Hem en Hij zal met je gaan in alles wat er ook mag zijn of komen in je leven. Hij is erbij en Hij laat nooit los wat zijn hand begonnen is. Vergeet nooit: Jij bent zijn geliefde kind en zal dat blijven.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
3 januari 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief