MENUMENU

Kaiserbrötchen

Aan het eind van mijn ochtendrondje rijd ik naar ons vaste tankstation met de laagste prijzen tussen Rotterdam en Breda. Naast het tankstation is een supermarkt die 's morgens bij het opengaan gelijk al verse broodjes heeft. Met twee kaiserbrötchen en een ons pastrami ga ik naar huis. In de keuken gaat de radio aan. De krant ligt opengeslagen op tafel, naast een beker koffie met veel hete melk.

Ik denk aan krimi’s, aan Siska en zijn mannen die altijd broodjes lijken te eten tijdens het werk. Eén van hen, meer de bureautijger dan de snelle achtervolger, is meestal degene die zorgt dat ze er komen. De rechercheurs maken de broodjes stoer en aantrekkelijk. Niet dat zij zelf zulke lekkere hapjes zijn. Maar ze doen echte, belangrijke dingen, die eerst heel saai lijken en dan heel spannend worden. Geen tijd om fatsoenlijk te lunchen. Alleen dan een broodje – en zelfs dat blijft vaak liggen, half opgegeten, op een of ander dossier.

Die keizerbroodjes doen me denken aan Duitsland en vroeger. Toen we daar woonden, waar verse broodjes bij het ontbijt hoorden – tussen de middag werd er warm gegeten. De bakker was elke morgen al vroeg open en meestal was het mijn vader die ze ging halen, op zaterdag tenminste. En omdat ik aan Duitsland denk, moet er worst op. Geen Duitse worst, dat dan weer niet. Maar de pastrami geeft me een wereldwijs gevoel. De combinatie bevalt me. Dan gaat de telefoon. Tijd voor actie.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars