Kannie waar zijn

Het is eigenlijk niet te geloven: de opstanding van Jezus. Tenminste, dat vind ik en jij misschien ook. En dat vinden zeker de leerlingen van Jezus. Als zij van vrouwen horen dat het graf van Jezus leeg is, zeggen ze: wat een kletspraat, onzin, lariekoek! Dood is dood! En als twee leerlingen onderweg naar huis gezelschap krijgen van de levende Jezus, herkennen ze hem niet. Blijkbaar gaat de opstanding van Jezus hun begrip volledig te boven. Ze houden er simpelweg geen rekening mee. En als Jezus later bij een hele groep leerlingen komt, denken ze dat Hij een spook is….. Doodeng! *

Ontkenning

Ik snap die leerlingen wel. De opstanding druist volkomen tegen ons verstand in. Je zou het wel willen geloven, want het betekent dat God de sterkste is, sterker dan de dood, maar het lukt niet om je verstand uit te schakelen. En wat doe je dan? Dan ben je geneigd om in de ontkenning te schieten. Dan zeggen we: Die opstanding is zo vreemd, het is te mooi om waar te zijn. De opstanding van Jezus is niet meer dan een verhaal, een prachtig verhaal dat we vooral moeten blijven vertellen: je put er moed uit. Heel logisch allemaal, die redenering.

Overtuigen

Maar ik vind het wel interessant of het Jezus uiteindelijk lukt om zijn vrienden te overtuigen of nog steeds niet. In de Bijbel **  lees je dat ‘t ‘M lukt.  Het duurt vreselijk lang, maar uiteindelijk valt het kwartje. Uiteindelijk springen de leerlingen met z’n allen over de hindernis van hun twijfel en vragen, van hun tegenspartelende verstand heen en denken alleen nog maar: Yes, He can.

Ik heb geen idee of Hij jou ook kan overtuigen.

Maar…. denk er eens over na.

* deze drie reacties op de opstanding van Jezus kun je terug lezen in Lucas 24.

* * ook dit vind je o.a. in Lucas 24.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
16 april 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief