Wat maakt jouw huisdier bijzonder?

Op zondag 5 oktober organiseert MijnKerk.nl een bijzondere Dierendagviering in Schaarsbergen. Daarom zijn op zoek naar verhalen van dierenvrienden. Annemarie vertelt over haar eigenwijze lieverd Mistral

Ik woon alleen en hoewel ik met honden ben opgegroeid en daar ook mijn voorliefde naar uitgaat, heb ik een kat ‘voor het gemak’. Dat klinkt wat ongemakkelijk misschien, maar ik bedoel er alleen maar mee, dat ik het welzijn van het dier voor ogen heb. Ik moet veel reizen voor mijn werk. Een kat is veel zelfstandiger en kan gemakkelijker bij buren of familie logeren. Helemaal zonder dieren, dat kan ik me bijna niet voorstellen.

Eigenwijs

Mijn kat heet Mistral, omdat ze vliegensvlug is en ik van Frankrijk houd. Ze is wit, echt helemaal wit. Wit oogt heel onschuldig, maar dat is Mistral zeker niet. Het is een eigenwijze ondeugd, die precies doet waar ze zin in heeft en die naar niemand luistert. Haar affectie toont ze hoofdzakelijk door rond etenstijd tegen mijn enkels aan te schuren. Op schoot zitten wil ze niet en al helemaal niet opgepakt worden.

Mistral op pad

Lief

En toch is ze ontzettend lief. Het ligt er maar aan hoe je dat lief zijn interpreteert of wat je ervan verwacht. Ze heeft me nog nooit gekrabd en blijft ook met haar nagels van de meubels af. Ze kan me zo typisch aankijken, met een scheef koppie, dat ik in de lach schiet. Iedereen die hier op bezoek komt, krijgt een keuringsbeurt van de dame. De meeste gasten kunnen door de beugel. Kleine kinderen gaat ze uit de weg, iets wat ik wel begrijp wanneer grijpgrage vingertjes naar je haren, oren en staart klauwen.  Is ze in een erg goede bui, brengt ze me een veldmuisje of een vogeltje. Als ik dan niet direct van dankbaarheid aan háár voeten lig, is de dame wat verongelijkt en keert me de rug toe.

Eigenwijs lief

Net zoals de Oost-Franse wind, is ze magistraal in het zich vliegensvlug uit de voeten maken. Net zoals de meeste katten weet ze zich meesterlijk tot een balletje op te rollen en zó te slapen, dat je er alleen al door naar te kijken zelf begint te geeuwen. Op háár manier is ze toch weer blij me te zien wanneer ik haar ophaal bij familie of buren. Wanneer ik de deur van mijn huis openmaak, glipt ze als eerste naar binnen en kijkt altijd even om of ik haar volg. En dat blijf ik doen.

Zondag 5 oktober MijnKerk.nl Dierendagviering in Schaarsbergen