Kerst, kerst, kerst

Mijn jongste dochter oefent met het koortje: "Kerst is dat per jaar twee dagen vrede?"
Twee dagen? Zingen ze dat echt?
Ik kijk in mijn agenda en zie dat het bij ons heel anders uitpakt.

Mijn agenda.

Zaterdag hebben mijn meiden het kerstconcert met de fanfare.

Dan op zondag de 4e advent het kerstfeest voor de kinderen bij ons in de Lucaskerk.

Op donderdagavond kerstfeest bij de jongste twee op school, ze gaan eerst naar de kerk voor de kerstmusical van groep 7 en hebben daarna hapjes op school.

Vrijdagochtend vieren we kerst met de peuters en hun ouders op de peuterspeelzaal.

Kerstavond zingt mijn jongste dochter in het koortje tijdens de viering in de Katholieke kerk, daarna ga ik heel graag nog naar de kerstavond viering in mijn eigen Lucaskerk. Daar speel ik viool met begeleiding van onze organist.

En eerste kerstdag doen we dat omgekeerd: eerst naar onze eigen kerk en daarna naar het “Kindje Wiegen” in de Katholieke kerk, waar mijn jongste dochter weer met het koortje mag zingen en mijn zoon de rol van ezel heeft.

Even neemt de stress beslag van mij. Ik moet ook gewoon werken, heb mijn oppaskindjes en moet ook ergens nog kerstboodschappen doen. Want we gaan ook nog naar onze families en dan moeten we uiteraard het lekkerste van het lekkerste gerecht meenemen! En ik weet nog niet of mijn man thuis zal zijn of dat ik het alleen moet doen dit jaar.

Twee dagen?

Hier is het minstens een hele week kerst!

Maar dan bedenk ik: hoe mooi kan dat zijn? Een week lang luisteren naar allerlei kerstmuziek! Een week lang luisteren naar dat prachtige verhaal, over de geboorte van Jezus, onze verlosser, die vrede op aarde zal brengen! Van het peuterliedje:

“Weet je ‘t al? Weet je ‘t al?

Kindje Jezus is geboren

Weet je ‘t al? Weet je ‘t al?

We gaan samen naar de stal”

Tot “Ere zij God” en “Komt allen tezamen” Dat kunnen we toch niet vaak genoeg horen?!

Een week lang Kerst!

Een week lang glitter-nagellak en glitter-haarspray.

Een week lang Samen.

Een week lang gezelligheid.

Ik heb er zin in!

Kerstversiering

foto: Wim en Edy

2 reacties op “Kerst, kerst, kerst