Kerst met De Zandtovenaar

MijnKerk viert op woensdag 11 december kerst in Harderwijk bij Kerst met De Zandtovenaar van de KRO-NCRV. De uitzending is op zaterdag 21 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Op een creatieve manier weet zandtovenaar Gert van der Vijver jong en oud te betrekken bij de betekenis van het kerstverhaal. De artiesten die deze editie meedoen zijn Emma Heesters (Beste Zangers), Romy Monteiro (The Bodyguard), Trinity, Mannes Bakker (Junior Songfestival), Silver (winnaar The Voice Kids). De artiesten zingen traditionele en moderne kerstliedjes die perfect passen in het eeuwenoude kerstverhaal uit de Bijbel. Ze worden bijgestaan door het Soundwise Gospel koor en broer en zus Matthijs en Adinda van Delft, winnaars van het Prinses Christina Concours.
In het filmpje hieronder legt Gert van der Vijver aan de deelnemers van Kliederkerk uit hoe hij een zandtekening maakt. De tekst gaat verder na het filmpje.

Kerstverhaal

Willem Wever presentator Edson da Graça is de vertelstem van het kerstverhaal tijdens Kerst met de Zandtovenaar 2019. Edson: “Het kerstverhaal is voor mij een bijzonder verhaal dat gaat over hoop en ondanks tegenslagen altijd geloof houden op betere tijden. Door de kunst van de Zandtovenaar denk ik dat ook de jongere generatie helemaal op kan gaan in dit prachtige verhaal.”

Meer informatie is te vinden op de Facebook en Instagram van Kerst met de Zandtovenaar en www.kerstmetdezandtovenaar.nl.

Bron foto: KRO/NCRV. Fotograaf: Robbert Aarts