MENUMENU

De mooiste net-even-anders-dan-anders kerstfilms

Als het buiten donker is en de wind om het huis waait, wat is er dan fijner om lekker de kaarsjes aan te steken en een sfeervolle film kijken?

De Love Actually’s en Home Alone’s kunnen we zo langzamerhand wel dromen. Maar welke films zijn de moeite waard om eens te kijken, zeker rond Kerst en Oud & Nieuw? Wij verzamelden de mooiste en niet al te bekende (kerst)films voor je!

 1. De moet-je-gezien-hebben-klassieker. Hij staat niet voor niks bijna elk jaar weer geprogrammeerd rond Kerst en Oud & Nieuw: The Sound of MusicDeze heerlijke muzikale film uit 1965 (!?) over de Oostenrijkse familie Von Trapp, is het kijken nog altijd waard. Wij namen de proef op de som en ja hoor: ook kinderen van nu leggen vrijwillig hun i-pad of mobiel aan de kant voor deze hartveroverende oldtimer.  
 2. De stof-tot-nadenken film. Als iets de afgelopen jaren het nieuws heeft bepaald, dan is het wel de vluchtelingencrisis. De Franse film Welcome is een realistisch en hoopvol verhaal over Simon, een zwemleraar uit Calais, die op het punt staat te scheiden van zijn vrouw Marion. Marion werkt als vrijwilliger bij een hulporganisatie de illegalen van eten voorziet en mist moed en bevlogenheid bij haar man. Dan ontmoet Simon de Koerdische vluchteling Bilal.
 3. De het-water-loopt-je-in-de-mond film. Dat de kerstdagen niet om lekker eten en familie draait, weten we. Toch kan een smakelijke culinaire film in dit rijtje niet ontbreken. The Lunchbox is een heerlijke feelgood film die zich afspeelt in India, waarin een vrouw de liefde van haar echtgenoot probeert terug te winnen door hem de heerlijkste lunchgerechten te bezorgen. Helaas voor haar (of niet?) belanden haar culinaire hoogstandjes per abuis bij een andere man.
 4. De reality-check film. De feestdagen en familie. Dat kan gezellig zijn, maar ook zeer ingewikkeld. De Franse film Un Conte de Noël legt alle kleine en grote gedoetjes die in families kunnen spelen pijnlijk bloot. Ter relativering van alle mierzoete commercials met alleen maar pais en vree… Met een prachtige rol van Catherine Deneuve.
 5. De altijd-goed film. Deze documentaire/film is een hartverwarmend pareltje. In Etre et Avoir volgen we de leerlingen van een klein Frans dorpsschooltje. De bevlogen onderwijzer Georges Lopez runt in zijn eentje de hele school van dertien leerlingen. De camera volgt een paar kinderen, onder wie de ondeugende Jojo waar je als kijker direct een zwak voor krijgt.
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 december 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars