Kerst brengt samen met ‘Kerst op de Markt’

Kerst is bij uitstek zo’n feest waarop er mooie dingen gebeuren. Dit jaar zijn een aantal kerken in grote steden in Nederland die heel erg hun best doen om dat ook te laten plaatsvinden. Jazeker: In het weekend voor kerst en op kerstnacht gaat het gebeuren! Een kerstfeest in zes steden.

Op de markt

Op de markt in Zutphen, Doetinchem, Heemskerk, Hoorn, Apeldoorn en Purmerend wordt het kerstevangelie verbeeld door muziek, koorzang en korte theaterscènes, gebaseerd op Lucas 2 en verbonden met hedendaagse thema’s als angst, onzekerheid, veiligheid en hoop. Thema’s waar veel mensen mee te maken hebben. In de scènes spelen Maria, Jozef en koning Herodes de hoofdrol. Het kerstverhaal speelt zich af in onze tijd. Door de grote schermen kunnen de toeschouwers het verhaal goed volgen. Muziek en samenzang nodigen mensen ook uit deel te nemen. Verder wordt het programma gevuld met interviews met plaatselijk bekende inwoners en korte filmverslagen van plaatselijke kerstacties, zoals een Voedselbankactie.

Kom ook!

Kerst op de Markt is voor iedereen die het kerstfeest en het kerstverhaal op een bijzondere manier wil beleven. Het vindt plaats in Zutphen, Doetinchem, Heemskerk, Hoorn, Apeldoorn en Purmerend en is voor iedereen toegankelijk. Voor exacte data en locaties kijk je hier. Kom ook, wees welkom!

Plaatselijke samenwerking

De zes kerken hebben bewust samenwerking gezocht met plaatselijke orkesten en verenigingen. Zo wordt het evenement in elke stad een kerstcadeautje van en voor de stad. Mensen die van zingen houden kunnen zich opgeven voor het projectkoor in hun stad. De inzet van veel vrijwilligers enerzijds en de professionele begeleiding en techniek anderzijds maken het een uitdagend project. Kijk voor meer informatie op www.kerstopdemarkt.nl.

“Wie wil dit nu niet?”

Acteurs, regisseurs, muzikanten, zangers en zangeressen, dirigenten: iedereen heeft zijn reden om mee te doen aan Kerst op de Markt. Hier een paar mooie motivaties:

“Het is mooi om op deze manier het kerstverhaal te kunnen brengen aan de alle bezoekers in de stad. Prachtig!”
– Nynke

“Kerst is voor mij meer dan alleen een boom met ballen, cadeaus en lekker eten. Kerst is het begin van een nieuw tijdperk…”
– Peter

“Een mooie klus van mensen met passie, geloof, twijfel en verbeelding.”
– Jennie