MENUMENU

Kerststal op blik

Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus.
Mijn oma had heel veel kerststallen. Op allerlei plekken in haar huis kwam je er een tegen. En in de kerstperiode stalde ze zo mogelijk al haar kerststallen uit. En allemaal, dat betekende een paar honderd.

Sinds mijn oma er niet meer is groeit mijn liefde voor kerststallen. Niet dat ik er al honderd heb… ik kom nu op vier stuks. Bij Mijn Kerk gebruiken we ook een kerststal om beeld te geven aan kerst. En precies dat plaatje heb ik nu gebruikt voor een stalletje op blik.

Hoe je een kerststal op blik maakt

Je hebt nodig een blik, een tekening en zand. En spijkers en een hamer.

nodig

Plak je plaatje op het blik. En vul je blik met zand, druk dit goed aan anders is je blik niet stevig genoeg. Het is handig bovenop nog karton te plakken zodat het blik dicht is.
Je kunt ook een dag tevoren je blik met water vullen en invriezen.

blik-met-zand

Sla een spijker in het blik. Volg de lijntekening. De spijker haal je er steeds weer uit. Het gaat om de gaatjes.
De sterren op mijn plaatjes lukten niet goed. Hoger op het blik was het niet stevig genoeg om een spijker in te slaan. Als je met ijs werkt, gaat dit misschien net iets makkelijker.

met-spijker

Vervolgens verwijder je het papier en was je je blik schoon.
Kaarsje er in… klaar!

brandend blikje-van-binnenzijde

Dit blikje is mijn vijfde kerststalletje!
Extra leuk dat hij zelfgemaakt is 🙂

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
3 december 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars