Te veel keuze

Sta je ook wel eens voor een schap in de supermarkt en denk je, welke moet ik nou kiezen? Hoeveel soorten jam zijn er bijvoorbeeld? Neem ik extra of juist light en met aardbeien of bosvruchten of een combinatie er van? Zijn we niet meer tevreden met 1 soort?  Tegen mijn kinderen roep ik wel eens als ze niet tevreden zijn: “weet je, we gaan naar een onbewoond eiland en terug naar de basis, overleven met wat er is! Misschien waarderen we dan weer wat we allemaal hebben”.  Ik denk er regelmatig over na, over onze overvloed, maar ook weer toen ik het volgende mocht aanschouwen:

Traktatie

Wachtend op mijn bestelling bij de snackbar op de camping, ving ik een gesprek op. Een opa en oma wilden hun kleindochter trakteren op een ijsje en de moeder van het meisje was er ook bij. De moeder nam zuchtend plaats op het terras, terwijl opa met kleinkind naar binnen ging. “Ach”, zei de moeder, “ze hebben hier helemaal geen keus……niks aan. Dat snap ik niet hoor. Laten ze een softijs-machine aanschaffen. Ze hebben ook geen milkshakes. Nee, daar heb je zeker ook zo’n softijs-machine voor nodig. Nou ja en wat ze dan wel hebben, is bijna niks……..” En zo mopperde ze nog wat door.
Ik deed een stap in de richting van de kaart met ijsjes en ik ging eens tellen. Het meisje (dat gelukkig genoot van het ijsje dat ze inmiddels van opa had gekregen) kon kiezen uit 17 verschillende ijsjes. 17!

Ontevreden

Hoe ontevreden kun je zijn, denk ik dan. We willen van alles, ik hoor ook regelmatig: daar heb ik rècht op! Tja, we hebben ons nogal het nodige verworven, maar als het er op aankomt, heb je volgens mij nergens rècht op en ook weinig te kiezen. Hoe moeilijk soms ook, probeer blij te zijn met wat je wèl hebt, zeker als je gezond mag zijn!

Toon

Ik ben groot bewonderaar van Toon Hermans en het volgende liedje kwam bij me boven, toen ik daar bij die snackbar stond te wachten:

 

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
31 juli 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief