Kijk mij eens op vakantie zijn

De zomer is in volle gang en dus komen op Facebook steeds meer mooie vakantiekiekjes voorbij. Niemand lijkt een keer een off-day te hebben.

Ze zijn prachtig, de foto’s uit Zeeland, Spanje of Peru. Eén ding hebben die plaatjes met elkaar gemeen: ze laten geslaagde momenten, prachtige plaatsen en vrolijke mensen zien. Een druilerige dag, een middelmatig etentje of een chagrijnige selfie zul je niet zo gauw op Facebook zien verschijnen.

Wel zo gezellig

Eigenlijk vind ik dat best logisch. Ik vertel zelf ook het liefst over gebeurtenissen waar ik van genoten heb, dat is voor anderen wel zo gezellig. Toch moet ik soms grinniken als ik zo’n kijk-mij-eens-op-vakantie-zijn-foto voorbij zie komen. Wat zijn we toch een stelletje succesvolle, blije, genietende mensen bij elkaar – tenminste, als je ons Facebook-profiel mag geloven.

Ik denk dat God ook wel eens glimlacht als hij ziet hoe wij ons in allerlei bochten wringen om ons van onze beste kant te laten zien. Volgens mij kent hij onze andere kant namelijk minstens net zo goed. Adam en Eva probeerden zich in het paradijs voor hem te verstoppen, maar God wist allang waar ze zaten. Jona dacht dat hij er met een schip tussenuit zou kunnen piepen zonder dat God het zag, maar God wist precies wat hij van plan was.

Geen privacy-instellingen

Dat kan heel vervelend lijken, alsof iemand je continu op de vingers kijkt. Maar ik vind het juist fijn om te weten dat God een compleet overzicht heeft van mijn ‘tijdlijn’. Geen privacy-instellingen, geen censuur. Hij ziet alles wat ik doe, dus ook mijn blunders, mijn slechte gewoonten, mijn ochtendhumeur en mijn negatieve gedachten. En hij haakt niet af wanneer het vervelend wordt! Hij blijft me volgen – niet omdat ik het allemaal zo geweldig voor elkaar heb, maar omdat hij mij accepteert zoals ik ben.

PimPamPet in een opblaasbadje

Dus of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, of je in een vijfsterrenhotel verblijft of in een tentje, het is God om het even. Hij kijkt verder dan onze mooie vakantieverhalen op Facebook. We hoeven ons voor hem dus ook niet mooier voor te doen dan we zijn. Hij geeft ons altijd een dikke like – ook al spelen we de hele zomer PimPamPet in een opblaasbadje in de achtertuin, in onze pyjama en met ons haar in de war.

Nu ben ik alleen wel benieuwd wat voor foto’s dat zou opleveren…

Afbeelding: Selfie at Havelock, Koshy Koshy

0 comments on “Kijk mij eens op vakantie zijn
2 Pings/Trackbacks for "Kijk mij eens op vakantie zijn"
  1. […] Lees hem hier: ‘Kijk mij eens op vakantie zijn’. […]

  2. […] Lees de rest hier: ‘Kijk mij eens op vakantie zijn’. […]

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
13 juli 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief