Kleine beauty

Wekenlang stond alles in het teken van Sinterklaas en Piet, maar op 6 december lijken ze zomaar in het niets te zijn opgelost. Met stille trom hebben ze ons land verlaten, slechts uitgezwaaid door een handjevol kinderen. Dag Sinterklaasje. Dag Piet(endiscussie)…

Gezellig

In de winkels staan de kerstartikelen alweer tentoongesteld. De pepernoten hebben plaatsgemaakt voor de kerstkransjes. De kou buiten wakkert de zin om het binnen gezellig te maken nog eens extra aan.
Een groot Zweeds woonwarenhuis speelt er handig op in. Je kunt er een kerstboom kopen voor slechts één euro en dan gaat er zelfs nog een deel van de winst naar Natuurmonumenten. Men staat er grif een poos voor in de rij.

Vroege boom

Ook ik voel die behoefte om het thuis warm en gezellig te maken en dus ga ook ik voor een ‘vroege’ boom. Al weet ik dat het met Kerst om veel belangrijker zaken draait dan om de kerstboom en de lichtjes, toch brengt het een fijne sfeer. Maar om er uren voor in de rij te staan, voor een boom van een euro… nou nee. Mijn minstens twintig jaar oude kunstboompje, toverde ik in slechts één minuut tevoorschijn.

Kant en klaar

Jarenlang heb ik aan niemand durven opbiechten, dat ik een nepboom achter het schot heb staan. Kant en bijna klaar, want zelfs de lichtjes zitten er al jaren in. Maar er is echt helemaal niets mis mee. Het is een kleine beauty, bijna niet van echt te onderscheiden. Dat scheelt me ook nog eens ieder jaar een hoop gesjouw, wachtrijen zelfs, en een boel troep.

Natuurlijk

Trouwens, dankzij mijn nepboom staan er maar mooi twintig dennenbomen extra in de natuur. Er moeten toch heel wat Ikea-bomen van een euro verkocht worden, wil Natuurmonumenten er van de winst weer twintig kunnen plaatsen.

Dus daarom koester ik mijn oude, kleine beauty. Ook al is zij ‘slechts’ een nepperd, haar takken blijven natuurlijk immer wonderschoon.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
8 december 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief