Kleurig

Ik wrijf over de zojuist behangen muur van onze slaapkamer en slaak een tevreden zucht. Wat schept wit toch een ruimte. Dit had ik veel eerder moeten doen, maar altijd waren er zaken die voorrang hadden.

Voordat ik naar beneden ga werp ik een blik in het gezellige, roze kamertje van Julia en in de vrolijke geel/blauwe jongenskamer van Daan. Terloops aai ik Daan, die ijverig zit te kleuren, over zijn bol.

Even later komt hij me halen; hij heeft iets voor me gekleurd. We lopen de felgroene trap op en voor onze slaapkamerdeur drukt hij twee rode handjes voor mijn ogen. ‘Verrassing!’
Als ik mijn ogen open staar ik perplex naar het grote, roodgestifte hart op mijn spierwitte behang.

Een kort verhaal met een knipoog van precies 120 woorden: in één adem te lezen.

Doe-opdracht: schrijf vandaag een verhaal van 120 woorden over het thema ´Nazomer´. Bij het meest geslaagde verhaal maakt de MijnKerk.nl redactie een mooie afbeelding.