Knutselen: Pinkster vlammenlijn

Pinksteren is een bijzonder feest wat tot de verbeelding spreekt. De heilige Geest die bij de leerlingen van Jezus kwam en verscheen als vlammen boven hun hoofd. En vervolgens gebeurden er wonderlijke dingen, de leerlingen spraken in andere talen en iedereen kon ze verstaan.

Een prachtig verhaal, maar ook een beetje onwerkelijk. En hoe vertaal je dat naar deze tijd, hoe vertaal je dat naar kinderen? Met deze knutsel kun je samen met je (klein-)kids aan de slag met Pinksteren en wat dat voor vandaag nog te vertellen heeft.

De heilige Geest die bij ons komt wonen, wat houdt dat in voor je dagelijks leven? God helpt ons, door de heilige Geest, op momenten dat we het moeilijk hebben. Momenten dat we bang zijn en niet durven, op momenten dat we geen woorden weten, op momenten dat we bescherming nodig hebben.

Misschien heb je wel eens een moment gehad dat je ineens rust voelde terwijl je daarvoor nog bang was of verdrietig. Dat je ineens een weerwoord had tegen iemand die lelijk tegen je deed, of een woord van troost voor wie verdrietig was. Misschien heb je zelfs weleens iets wonderbaarlijks meegemaakt, dat iets net goed ging, in plaats van helemaal mis. Of dat iemand beter werd, toen je gebeden hebt. Dat is allemaal de heilige Geest.

We maken met deze knutsel een vlaggenlijntje met vlammen, om eraan te denken dat de heilige Geest bij ons is. Achterop de vlammen schrijven we die momenten waarop we God dichtbij ervaren hebben zoals de voorbeelden boven.

Tekst gaat onder/naast foto’s verder

Wat heb je nodig:

  • Afdruk van de bijlage met 3 vlammen
  • 1 geel, 1 oranje en 2 rode vellen papier (A4)
  • Potlood en gum
  • Schaar
  • Lijm of lijmstift
  • Touwtje of wol (minimaal 2 meter)
  • Perforator (om gaatjes mee te maken)

Beginnen:

Knip de 3 vlammen uit. Vouw het gele papier in vieren en teken daar 3x de kleinste vlam op naast elkaar. Knip de vlammen uit zodat ze vierdubbel uitgeknipt worden. Gum de potloodlijn weg. Leg de gele vlammen apart. Gebruik het oranje papier voor de middelste maat vlammen en gebruik de rode papieren voor de grootste maat vlammen.

 

 

Plak de oranje vlam op de rode vlam en daarna de gele vlam op de oranje vlam. Zo maak je 12 driekleurige vlammen. Maak met een perforator een gaatje in de vlam. Heb je geen perforator dan kan het ook met een dikke spijker. Schrijf nu achterop de vlam het voorbeeld wat jij bedacht hebt. De vlammen die leeg blijven kun je natuurlijk ook gewoon in de vlaggenlijn gebruiken.

Rijg alle vlammen om de beurt aan de draad. Je kunt er een knoopje inleggen zodat de vlammen mooi verspreid blijven en niet allemaal op een kluitje komen. Hang de lijn op in huis.

Op een hele andere manier creatief zijn? Doe mee met de wedstrijd: Wie heeft het mooiste, leukste, grappigste Rode Pinkster Picknick idee?

Meer lezen over Pinksteren? Infoblog ds Otto Grevink over Pinksteren.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
17 mei 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief