Zomers komkommersoepje

Het is nog even heel rustig als het gaat om recepten die betrekking hebben op de (christelijke) feestdagen. Vanessa deelt daarom een heel actueel recept!

Het is volop komkommertijd! De zomerperiode waarin de komkommers uit de volle grond worden geoogst en het nieuws schaars, omdat de politici met reces zijn. We eten weliswaar het hele jaar door komkommers, maar die komen over het algemeen uit de kas. Ze zijn wateriger en hebben minder smaak. De komkommers van nu hebben ook wat meer bite. Wist u overigens dat komkommers voor 94% uit water bestaan? Ze zijn dus een ideale dorstlesser en het maakt ze uitermate geschikt voor het maken van een lekker koud soepje met een oosters vleugje.

Komkommersoep

Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Was de munt en haal de blaadjes van de takjes. Bewaar een paar mooie blaadjes of knopjes voor de garnering. Doe de blokjes komkommer, kokosmelk, gembersiroop, munt , gemberpoeder en kardemom bij elkaar in een blender of in een hoog bakje waar je de staafmixer goed in kan zetten. Rasp met een dun raspje het schilletje van een halve limoen. Voeg de rasp toe en pers dan ook het sap van de limoen uit boven het mengsel. Zet de soep in de ijskast en dien koud op met een takje munt.
Tip: in plaats van kokosmelk, kun je ook yoghurt gebruiken. In dat geval gebruik je iets meer gembersiroop om het zurige van de yoghurt wat te compenseren.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
23 augustus 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief