MENUMENU

Koninklijk

Samen met onze dochters vergaap ik me soms aan prachtige foto's van onze koning en koningin. Maar toch: iets minder glamour en glitter zou wel mogen, toch?

Met name Maxima kan zo schitteren en stralen dat we bijna niet uitgekeken raken. Maar de laatste tijd betrap ik mezelf op een andere manier van kijken. Niet meer: wauw, ze is fantastisch, maar: iets minder jetset, iets minder weelderig mag ook wel. Soms roepen zij en haar man irritatie bij mij op. Hoe komt dat?

Anders

Ik denk hierom: er is een andere koning die invloed op mij heeft. Het is die koning Jezus. Hij is een koning zonder kroon, zonder chique mantel, zonder villa in de bossen, zonder paleis in de stad. Zo anders, zo vreemd. Hij is een koning die eet met mensen met wie geen fatsoenlijk mens gezien wil worden. Hij is een koning die rijdt op een ezel. Hij is een koning die letterlijk als een slaaf door de knieën gaat om de bezwete en zanderige voeten van zijn vrienden te wassen. Zachtmoedig is Hij, zacht en moedig beide. Bereid om alles te geven, ook zijn leven.

Indruk

En het is waar: de vergelijking gaat aan alle kanten mank. Het is inderdaad niet reëel om zo’n koningschap van ons koningspaar te verwachten. En toch vind ik het een aardige vraag: als zij op zaterdag met hun dochters bij V&D in Leiden of Leidsenhage te vinden zouden zijn, als eenvoud en bescheidenheid hun handelsmerk zou zijn, zouden ze dan minder indruk op ons maken?

Afbeelding: Sketch for Entry of the Christ in Jerusalem, Jean-Léon Gérôme, Musée Georges-Garret

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
7 maart 2015
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars