Waarom wachten tot Kerst? Kook nu voor je vrienden!

Een suggestie voor leuke dingen. Een idee om te doen met vrienden of je gezin. Eigenlijk willen we dat soort tips altijd wel horen! MijnKerk.nl zocht daarom verschillende tips op en iedere zaterdag zullen we er een met je delen! Vandaag de eerste.

Decembergezelligheid

De pepernoten liggen al in de supermarkt en bij winkels als de Action en de Hema vind je ook al de eerste kerstartikelen. Er is iets met de gezelligheid van december. Aan de ene kant roepen we met zijn allen dat we het allemaal zo overdreven vinden en dat het een maand vol verplichtingen is en aan de andere kant genieten we er enorm van. En waarom zou je wachten met dat laatste, met dat genieten?

Eten met vrienden

Dus een schaaltje pepernoten neerzetten is natuurlijk in oktober ook prima. Of vast een slinger kerstverlichting verwerken in een herfststuk. Gewoon doen als je daar van geniet.

En voor het opzoeken van gezelligheid bij je vrienden of familie geldt hetzelfde: gewoon nu al doen!  En wat denk je van lekker eten? Dat smaakt echt goed in oktober hoor!
De tip van deze zaterdag is dus: ‘Wacht niet tot Kerst of Oudejaarsavond, maar ga nu gezellig samen tafelen!’

Koken voor of met vrienden

Een bonustip: Ga niet uiteten, maar nodig je vrienden uit voor een etentje bij je thuis. Dek de tafel prachtig, zet kaarsen neer en eet samen. Hoeft echt niet een culinair hoogstaand diner te zijn, mag natuurlijk wel, maar maak er gewoon wat gezelligs van. Heb aandacht voor details, maar vooral voor je vrienden!

O ja, je kunt vóór je gasten koken, maar natuurlijk ook mét…