Na de hete thee lijkt het buiten extra koud

Het is al donker maar de thee is heet. De beker warmt mijn handen en ik blaas zachtjes om mijn lippen niet te branden. Door de bomen achter het huis zie ik auto's in een verre straat die thuiskomen, of juist wegrijden, om kinderen te halen of een laatste boodschap te doen.

Ik moet zo gaan. Ik denk aan de koplamp op mijn fiets. Het is niet zo’n held, hij flikkert wat maar brandt niet fel. De kinderen zijn juist opgetogen over zoveel duisternis en genieten van de witte en rode lampjes aan hun jassen. De weerglans van de lantarens op hun gezichten, hun handen stevig aan het stuur – zij zien er geen been in, ik wel, ik pieker: als de auto’s hen maar zien, als ze maar niet in een kuil, als we maar thuis komen zonder scheuren en breuken.

Hun broertje, achter mij, kraait van plezier als hij de eenden ziet die eigenwijs voor onze wielen oversteken. Hij zwaait met zijn aapje in de hand en steekt het speentje dat er aan vastgeknoopt, zit snel weer in zijn mond zodra we verder gaan. Nu nog de dijk op, steil omhoog, en dan nog een paar honderd meter. We komen thuis. De thee staat, koud geworden, op de keukentafel.

One comment on “Na de hete thee lijkt het buiten extra koud
  1. Avatar Willy van Kampen. schreef:

    Dit leest als een verdrietig eenzaam verhaal. Natuurlijk kan ik het mis hebben.
    Uit de warmte de kou en het donker in, alleen de kinderen genieten. En dan is thuis de thee koud. Hoop dat je nieuwe thee hebt gezet en de verwarming omhoog. Niemand kan zonder licht en warmte,wens je toe dat je dat ook mag ervaren. Al begrijp ik heel goed dat die andere momenten er zijn.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 december 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief