MENUMENU

Kracht en leven in de kerk

“Als je het ontdoet van al het andere staat Pinksteren voor kracht en leven. Dat is wat de kerk binnen kwam toen de Heilige Geest naar beneden kwam op de dag van Pinksteren.” Het is een quote van David Wilkerson, een inmiddels overleden Amerikaanse evangelist en schrijver.

Geen hocuspocus

Je kunt over Pinksteren heel veel diepe, lastige, ingewikkelde en goede dingen zeggen, maar zoals Wilkerson het omschrijft: de komst van kracht en leven, vind ik prachtig. De Heilige Geest is het stukje God dat op aarde aanwezig is, in ons, in onze passie, in wat we bidden, in onze keuzes als we besluiten dat we bij God willen horen.  Wat die geest bracht is geen ingewikkeld theologisch iets voor hoger opgeleiden, hij bracht kracht en leven. Jezus zei het al, in de tijd op aarde voordat hij stierf, dat deze geest zou komen om uit te leggen wat we nu nog niet begrijpen. Geen hocuspocus, maar uitleg. Geen toverspreuken, maar kracht en leven in de kerk. En de kerk, dat zijn wij. Niet alleen dat gebouw waar sommigen zondags heen gaan, niet alleen deze community op internet, maar wij allemaal, mensen die God zoeken.

Meer en meer

Zie ik dat dan ook echt, in de kerk van nu? Onder gelovigen en zoekers? Bij mezelf? Vaak niet. Maar als ik, als we ervoor kiezen om dat stukje God op aarde, die geest, toe te laten in ons leven, dan komt er wel kracht en leven vrij. Daadkracht om er voor elkaar te zijn, zorg voor het leven op aarde, enthousiasme en passie. Je kunt allerlei woorden linken aan kracht en leven, woorden waar ik blij van word. En ik zie wel regelmatig stukjes daarvan. In de teksten bij de kaarsjes die hier gebrand worden, in het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de medewerkers van mijnkerk.nl, in de handen die uit de mouwen gaan voor iemand die hulp nodig heeft, in gebed dat rust geeft en soms genezing. We mogen het toepassen, elkaar daarin stimuleren. En zo, allemaal ons eigen beetje, meer en meer kracht en leven brengen in de wereld die dat hard kan gebruiken.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
15 mei 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars