MENUMENU

Kracht naar kruis?

Ieder mens krijgt kracht naar kruis: iedereen krijgt kracht om de narigheden die hem overkomen, te dragen. God legt mensen soms zware beproevingen op, maar geeft daarbij de kracht om het te dragen.

Kracht naar kruis. God geeft je nooit méér te dragen dan je dragen kunt. Klinkt mooi, maar is het waar? Want waarom heb ik dan zo vaak het gevoel dat alles me teveel wordt? En dat ik helemaal niet sterk genoeg ben?

Onlangs ging ik er anders naar kijken. Of het klopt weet ik niet. Of het voor iedereen geldt ook niet. Maar misschien zou het zo kunnen zijn?

Dat ik inderdaad een kruis heb gekregen dat precies is afgepast op mijn draagkracht. Maar dat ik het zelf zwaarder maak dan nodig is. Misschien doordat mijn tiltechniek niet goed is. Of doordat ik het te moeilijk vind om anderen een tijdje mee te laten helpen dragen. Ook kan het zijn, dat ik van alles op mijn kruis leg en eraan hang, waardoor het onnodig zwaarder wordt. Bijvoorbeeld door te piekeren, het moeilijk te vinden hulp te vragen en te accepteren, niet goed kunnen accepteren wat er gebeurt.

Ik blijf het lastig vinden. Maar de enige manier voor mij om erop te vertrouwen dat ik inderdaad kracht naar kruis krijg, dat ik sterk genoeg ben om te (ver)dragen wat er op mijn pad komt, is op het moment door erin te geloven dat ik zelf de ballast eraan hang die het té zwaar dreigt te maken.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars