Kun jij nog ergens op wachten?

Vandaag begint de wintertijd. De klok gaat een uur achteruit. Otto wil liever vooruit. Hij kan niet wachten.  Herken je dat, dat je niet kunt wachten? In dit filmpje legt hij uit wat wachten je op kan leveren. 

Otto: “Ik merk dat ik wachten verleer. Alles is meteen voorhanden. Wat ik niet weet, weet Google wel. Wat ik wil kopen, kan ik morgen via internet in huis hebben, of zelfs vanavond al. En veel van wat we hebben is al op jonge leeftijd vanzelfsprekend.”

De tekst gaat verder onder de video. 

In de video legt Otto uit dat de leerlingen van Jezus al meteen moeten leren om te wachten. Sinds Jezus naar de hemel is gegaan wachten ze op Zijn terugkomst. En we wachten nog steeds. Wat voor leven komt daaruit voort? Een leven van achteroverleunen? Nee, juist niet! De leerlingen leren alert te leven. Alert op signalen dat Jezus terugkomt. En alert ook op wat je zelf kunt doen om Gods goede wereld een stapje dichterbij te brengen. Die is niet pats-boem voorhanden. Dat is langzaam bouwen, en soms een stukje afgebroken zien worden. Maar wat je aandacht geeft groeit, en zoals monniken zeggen: door te wachten rijpt je verlangen. Dan verlang je naar de dingen die je echt wilt. En is het bezit van de zaak niet het einde van het vermaak. Otto sluit af met: “Zoeken, wachten, bouwen, het kan zoveel voldoening geven. Ik wens je die voldoening toe.”

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
28 oktober 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief