MENUMENU

Kunst en Geloof: een scheppingsverhaal

Geloof en Kunst kunnen zo mooi hand in hand gaan. Lees het verhaal van Tineke.

Ik zal me even voorstellen: ik ben Tineke Ebing, 65 jaar en intuïtief schilder. Wanneer ik via de schilderskwast mijn hart laat spreken, borrelen er spontaan  schilderijen tevoorschijn. In een periode waarin ik behoorlijk tegen muren opliep, lijkt er een vat aan creativiteit geopend te zijn. Waar deuren dichtgaan, gaan er blijkbaar ook weer open. Nieuwe wegen tonen zich. Mooi om mee te mogen maken.

Scheppingsverhaal

Langzaam maar zeker begon zich dat via intuïtief schilderen te uiten. Net zoals in de Bijbel is mijn verhaal ook een scheppingsverhaal. De verhalen uit de Schrift werden een rode draad in mijn werk. Het kerkelijk jaar, van Kerst tot Pasen, kreeg een eigen vorm in mijn verbeelding. Resultaat: ik maakte meer dan  50 schilderijen. Geweldig dat ik sinds 2008 al 10 keer heb mogen exposeren op verschillende locaties. Bovendien geef ik presentaties over het intuïtief schilderen. Inmiddels heb ik ook mijn eigen website:  http://wetenwiejewerkelijkbent.webs.com. Beeld heeft geen woorden nodig, maar soms willen de woorden voor zichzelf spreken. Dan maak ik gedichten en plaats die op de  website www.gedichtensite.nl. Ook schrijf ik overdenkingen en plaats die op www.overdenkingen.nl.

Delen

Al een hele poos denk ik stiekem: “Kon ik mijn ervaringen en werk maar nog meer laten zien. Ik voel me zo rijk en wil van mijn rijkdom delen.” Ik geloof namelijk dat ik die nieuwe wegen niet enkel voor eigen gebruik ontvangen heb. Iedere keer als de creativiteit spontaan tevoorschijn komt, voel ik me dankbaar. Mijn geloof, dat continu in beweging en ontwikkeling is, kan ik via kunstvormen doorgeven. Dat maakt me gelukkig. Dankbaar ben ik dat ik via Mijn Kerk iets van mijn werk mag laten zien.

Tineke Ebing

Afbeelding: schilderij ‘ de Heilige Geest’ van Tineke Ebing

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
28 januari 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars