Kwetsbare kerstdagen (+ video)

In dit filmpje wenst MijnKerk je kwetsbare kerstdagen.

Houden van maakt kwetsbaar

In het filmpje zie je beelden van verschillende kerstreclames. Sjoerd van MijnKerk.nl vertelt: “Welke kerstreclame je ook kijkt, de bottom-line is dat je kwetsbaar bent wanneer je veel van iemand houdt. Houden van maakt kwetsbaar. Als God echt als een baby komt, dan denk ik dat Hij van ons houdt.”

Namens iedereen van MijnKerk.nl wensen we je Kwetsbare kerstdagen!

Een reactie op “Kwetsbare kerstdagen (+ video)
  1. Avatar Marijke schreef:

Beste Sjoerd.
    Ik schreef dit gedicht een tijdje terug.Waar zijn we kwetsbaar door? De verleiding van degene die alles uit de kast trekt om de mens te misleiden.

MENS

Uit de klei getrokken mens
    vlees en bloed omarmd tot
    adem- benemend schoon..
    Wonder uit de hand naar zijn
    droom-beeld gemaakt, al dan
    eenzaamheid doorbroken rib.
    Zij aan zij samen één mens
    naar Gods beeld bedoelt.
    Van geen kwaad bewust, dan
    luister…hoor zie daar die ver-
    lokkende boom zó begeerlijk-
    overheerlijk lonkt. Ogenschijnlijk
    verblindend schittert in Gods zon.
    Onverbiddelijk weg van Gods gelijk!
    Stem- aan horizon verdreven
    gedachtegang. Mens uit-
    één.

MBvD augustus 2015

Angst

Faalangst.
    Angst om te verliezen en angst om geen winnaar te zijn.
    Beide vormen kunnen tot uitwassen leiden.
    Als mens blijf je kwetsbaar . Of je wordt heel dominant of heel erg onzeker.
    Geen mens is de BESTE. . We hebben allemaal talenten en die mogen we delen.
    Angst is oorzaak van heel veel leed. Angst om te verliezen wel de grootste.
    Dit kan je dubbel invullen. Ik heb geleerd dat het verliezen aanvaarden je sterker maakt.
    Wil je altijd als winnaar uit de bus komen kan het je behoorlijk gaan opbreken.
    Daarom is altijd je zin overal in krijgen niet de juiste weg.
    Een kind van alles geven kan danig ontsporen.
    Andersom het altijd overal voor beschermen kan beklemmend werken.
    Wat is een mens? Een mens is een mens aan Gods beeld gelijk, geweven in de moederschoot, uniek. Levensadem (zuurstof). Ogen, oren, neus, mond, handen, voeten dit alles wordt hierdoor in beweging gezet.
    Wij zijn inderdaad niet ons brein. Als je stofwisseling niet optimaal is gaat er van alles mis. Wat verteer je en wat niet. Wat is niet te verteren wat zet de boel op tilt. . Alles wat de darmbacteriën uit balans brengt. Antibiotica.0a. We grijpen teveel naar middelen om zogenaamd mobiel te blijven met als resultaat immuun. Het eigen afweersysteem wordt heel wat geweld aangedaan.

De tegenstem van Jezus die zijn we kwijtgeraakt. Tenminste dat wil men je laten geloven maar daar geloof ik niet in. Zo moest ik denken aan de kwets is een oude ondersoort van de pruim en heeft kleine, langwerpige, blauwe, weinig sappige vruchten.Als ze rijp zijn zijn ze heerlijk zoet. Als je die tegenstem ontdekt kan geen valsmunter je eieren voor citroenen verkopen of van stenen brood laten maken.Dan wordt je rijkelijk beloond.
    Vrede en alle goeds gewenst.