Iedereen heeft een verhaal… jij ook

Vraag je je weleens af of jouw verhaal de moeite waard is? Suzanne gaat de uitdaging aan om haar verhaal 31 dagen achter elkaar te delen.

Het was de laatste week van september en ik was wat aan het nadenken over waar ik heen wilde met mijn blogavonturen. Want het is leuk om af en toe iets te schrijven, maar ik hou er wel van om echt een plan te hebben. Een richting te kiezen en af en toe een uitdaging aangaan.

Heb je iets bij te dragen?

Soms twijfel ik namelijk. Die enorme brei van woorden op het internet – overal die meningen en om eerlijk te zijn ook heel veel lelijkheid: mensen laten zich online vaak niet van hun beste kant zien. Ik vroeg me af: “Heb ik wel echt iets bij te dragen? Heeft wat ik schrijf wel zin?”

Ergens in die week hoorde ik van de #write31days actie. Een -internationale- uitdaging voor bloggers om in de maand oktober elke dag een blog te schrijven over een zelfgekozen maandthema. En voor ik het wist had ik me ingeschreven. Met dus nog een paar dagen voorbereiding.

Op de een of andere manier is het gelukt. De ene dag met bakkenvol inspiratie, de andere met bloed, zweet en tranen. Ik heb gezocht naar woorden met betekenis en naar schoonheid en waarheid. Ergens halverwege de maand had ik een kleine inzinking: “Waar ben ik in vredesnaam aan begonnen!?” Maar toen ik de blogs van andere deelnemers begon te lezen, raakte ik enorm bemoedigd. Stuk voor stuk mensen die de wereld een beetje mooier probeerden te maken met hun woorden. Het ging van tuiniertips tot Bijbelse thema’s. Van opvoeding tot rouwverwerking. Iedereen had een verhaal.

Je stem laten horen

Ik heb mezelf in de eerste week van november maar even een kleine pauze gegeven. Je zou denken dat ik het na 31 blogs wel zat zou zijn, maar het tegendeel is waar: ik heb nog een lange lijst van onderwerpen klaarliggen! Ik weet niet altijd wie het leest, of het vlug tijdens het wachten op de bus is of met de iPad op de bank. Maar ik weet wel dat ik midden tussen alle meningen mijn stem wil laten horen. Als reminder aan de schoonheid midden tussen de chaos.

Dit is mijn laatste maandelijkse blog voor MijnKerk.nl. In de komende tijd ga ik me richten op mijn eigen website, en andere dingen die op mijn pad komen. Maar ik kom af en toe vast wel terug. En als je echt nieuwsgierig bent: van harte welkom op www.suzannestruiksma.nl

Hoe wil jij je stem laten horen? 

One comment on “Iedereen heeft een verhaal… jij ook
  1. Avatar Frits schreef:

    Hoe wil ik mijn stem laten horen, met de creaties in geloof hoop en liefde, en de site: http://www.dewaaromsvanhetleven.nl ,uitleg van situaties waar we zo maar, zelfs ongevraagd onbewust in terecht kunnen komen, door verkeerde keuzes van ons zelf of anderen. Uit leg van het christelijk geloof, met veel oplossingen ten goede. Ook op de toekomst waar we naar uit mogen zien, door DE GENADE en het geduld van GOD onze Schepper, het genade -verzoeningsoffer van JEZUS en de hulp van de HEILIGE GEEST, God die ons wil bijstaan, vervullen met liefde, troost en kracht in moeilijke tijden, vervullen met wijsheid, soms ook met genezing , maar zo niet door genade, geen verdienste we zeker mogen zijn van een doorgang naar uiteindelijk een nieuwe hemel en aarde, op weg naar het grote feest!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
7 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief