MENUMENU

Last Christmas

Het is al heel wat kerstjaren geleden dat ik zat te zwijmelen bij de mannen van Wham en hun Last Christmas!

Het liedje schalde door de keuken waar ik als afwashulp hielp. Terwijl ik in mijn oude kleren en verhitte hoofd boven de dampende borden stond, verzon ik hoe iemand mij zou ontvoeren deze kerst.  De realiteit was nog harder dan in het liedje van Wham. Niemand kwam mijn hart stelen en niemand brak mijn hart een dag later.

Tegen beter weten in bleef ik het lied meeschallen, jaar in jaar uit. Nog steeds, als ik het lied hoor, ben ik terug in mijn puberjaren vol van smachtend verlangen.

Kersttopper

Ik ben benieuwd wat jouw kersttopper is!
Last Christmas is te vinden op nummer 547 in de Top2000.

Foto header: Flickr, Seyyed Mostafa Zamani

 

2 reacties op “Last Christmas
  1. Loes schreef:

    Ik wil even reagen op Last Christmas. Iedere keer als ik dit lied hoor denk ik aan de laatste kerstmis met mijn eerste echtgenoot. Hij overleed in 1993 een paar weken na Kerst. De laatse keer met ons voltallige gezin. Na de drukte van de eerste kerstdag, hij was dirigent van een groot jongerenkoor, was er tijd voor ons. Geen uitgebreid kerstdiner, maar boerenkool en spelletjes doen met de kinderen, die de weken voor Kerst hun vader weinig zagen.
    Mijn topper is het Halleluja uit The Young Messiah. Misschien wel, omdat we dit met het koor en band zongen.
    Maar samen hebben we goede herinneringen

  2. Annemarie schreef:

    Mijn alltime favorite Christmas song…. We all stand together. Jeugdherinneringen van samen in de pyama voor de tv met m’n broers… Heerlijk, en ook een mooie tekst. Sprookjesachtig.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
13 december 2016

[views]
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars