Lekker ruim

Aan het eind van de zomervakantie ga ik altijd op zoek naar wat nieuwe kledingstukken voor het nieuwe seizoen. Ik verzin dan dat dit nodig is, omdat ik bijvoorbeeld in de filmpjes voor MijnKerk.nl niet steeds in dezelfde outfit kan verschijnen.

Plooitjes
Terwijl buiten de zon schijnt loop ik de kledingwinkel binnen en verdiep ik me in de herfst- en wintercollectie. Gedekte kleuren zoals zwart, blauw, donkergrijs zijn de hoofdkleuren. Voor mijn ruimglooiende lichaam de ideale schutkleuren. Waar ik helemaal blij van word is dat langzamerhand de strak-zittende shirts verdrongen worden door ruimvallende blouses. Plooitjes verdoezelen de lastige plekken en met een subtiel uitgesneden decolleté wordt het geheel toch niet slobberig. Kortom, ik ben blij met deze nieuwe trend!

Ruim geloven
Mijn zoektocht naar goed zittende kleding zou ook een beeld kunnen zijn voor mijn zoektocht in geloof. Geloofsideeën zouden lekker ruim moeten vallen, zodat zoveel mogelijk mensen er iets in kunnen vinden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het voor jou is. Wat zou volgens jou ruim moeten vallen?

2 reacties op “Lekker ruim
  1. Mar schreef:

Wat de kleding betreft, met de jaren ben ik meer en meer gemakkelijke kleding gaan dragen, die niet knelt en fijn aanvoelt. Of dat iets met geloof te maken heeft..hmm weet niet misschien met de jaren minder zin om perse in een hokje te passen. Een deel
    neem je mee en een deel laat je achter..het zou fijn zijn als mensen die geloven ruimhartig omgaan met anders denkenden.

2. Marijke schreef:

Ik voel geheel met je mee.Laat ik je vertellen dat ik als klein meisje er niets van begreep waarom er zo veel kerk gebouwen zijn en eerlijk gezegd het is nog meer uitgebreid. Ieder zijn eigen ritme, maar wat noten betreft we zingen hele noten of ritmisch maar niet sprankelend en zeker niet uit een ander liedboek. En de Bijbel . We kraken heel wat noten met ons allen. Als we nu eens een toontje lager gaan zingen zo dat iedereen erbij kan . En de noten noten laten zijn, te beginnen bij Psalm 150.