MENUMENU

Let niet op het uiterlijk, kijk naar het hart

Op Koningsdag ontplofte de sociale media met commentaren op de Koninklijke familie. De kleding, de hoedjes en de jurken werden uitbundig becommentarieerd. Vooral prinses Amalia moest het ontgelden. Iedereen heeft een mening over deze jonge prinses, over haar kleding en vooral over haar kledingmaat.

Eerste oordeel

Een oordeel op het eerste gezicht is onvermijdelijk. Je ziet iemand en dan denk je….  oh die is ….  en vul maar in. In ons hoofd hebben we allemaal vakjes en rubrieken waar we mensen in plaatsen. Oud, jong, rijk, arm, lief, eigenwijs, geleerd, stoer, lui of dom. Wanneer je met iemand aan de praat raakt dan blijkt vaak dat je eerste oordeel niet klopt.

U2

De band U2 bracht op Koningsdag de videoclip bij de song ‘Love Is bigger than anything In it’s way’ uit. Een prachtige clip.

 

De video begint met de gesproken zin: “’You don’t care about what other people think anymore. It’s about you what you feel about yourself and what you got to bring to the world.” Het maakt je niet uit wat een ander van je denkt. Het gaat om jou en wat jouw talent voor deze wereld is.

Vervolgens zien we in de clip allemaal jonge mensen voorbij komen. Telkens kun je jezelf de vraag stellen: Wat denk ik bij deze persoon? Wat vind ik van de kleding, kapsel, uitstraling?  Hoe kijk je naar anderen? Heb je snel een oordeel? Is je oordeel positief of niet, en waar ligt dat dan aan?

God kijk naar je hart

In de Bijbel staat een mooi verhaal over de profeet Samuël. Hij moet een nieuwe koning aanwijzen. Samuël ontmoet de oudste zoon van Isaï, het is een stoere, grote jongen. Samuël denkt dat dit de nieuwe koning kan worden. Maar dan zegt God:  “Let niet op zijn uiterlijk. Kijk niet hoe groot hij is. Ik heb hem niet uitgekozen. Wat je van buiten ziet, is niet belangrijk. Daar kijken mensen altijd het eerst naar, maar ik let erop hoe een mens van binnen is.” (1 Samuël 16:7) Uiteindelijk blijkt de jongste zoon, de kleine herdersjongen David de nieuwe koning te zijn.

God kijkt niet naar het uiterlijk, maar naar het hart.

In het lied ‘Love is bigger than anything in it’s way’ roept U2 op om met liefde en hoop naar de wereld, de mensen en de toekomst te kijken.  Een oordelende blik sluit alle deuren. Een liefdevolle blik opent harten en maakt een mooie toekomst mogelijk.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
2 mei 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
 •  

  T.

  Een kaarsje voor T., die vandaag toetsen heeft waar ze zo vreselijk tegenop ziet maar die ook zo ontzettend belangrijk zijn voor wat ze heel graag wil! Dat ze geen last van faalangst zal hebben, maar de toetsen gewoon zal maken op basis wat ze kan en weet. Want dan haalt ze ze ongetwijfeld!
 •  

  Willie

  Ik wil een kaarsje branden voor Willie en Jan, die door een moeilijke tijd heen gaan en wel wat licht en de Lichtbron kunnen gebruiken.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars