MENUMENU

Leven…

Deze week fietste ik een rondje omdat ik even genoeg had van alles en wat er gebeurt in de wereld. Zowel in het groot als in het klein, in mijn persoonlijk leventje.

Al fietsend dacht ik : ik wilde dat ik alles buiten kon sluiten. Alle moeite en alle pijn. Niks voelen en ‘zomaar’ leven, zonder gevoel . Dat leek me echt eventjes heerlijk.

Ik keek rond en zag de prachtige natuur: jonge eendjes, meerkoetjes, prachtige bloesem en het gele koolzaad stond volop langs de waterkant. Ik zag ook allerlei bomen. Hele hoge, ranke bomen en lage, dikke bomen. Toen ik die zag, was het alsof er iemand (God?) aan mij vroeg: “wat wil je nu? Wil je in een soort van roes en maskerade leven of wil je echt leven?”

In het eerste geval : voel je niets, dat klopt. Maar je voelt dan ook geen blijheid en liefde en warmte.
In het tweede geval als je écht wilt leven, voel je pijn, moeite, gekwetstheid maar je voelt dan wél de mensen om je heen die van je houden, die je willen helpen daar waar nodig, warmte, bewogenheid en liefde. Weegt dit niet op tegen ‘zomaar zonder gevoel’ doorleven?

Naar huis fietsend dacht ik: ja ik kies er voor om me niet af te sluiten, maar me kwetsbaar en open op te stellen en bij het zien van deze boom dacht ik:

daar sta je
gebutst, verweerd
ik leun
tegen je aan
en luister
naar wat
het leven
jou heeft
geleerd.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
18 mei 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars