Zijn leven is ons leven

Afgelopen weekend hebben we Pasen gevierd. Feest van licht, liefde en nieuw leven. Martijn schrijft een paasblog bij het lied 'Bring me to live' van Evanescence.

Pasen

Afgelopen weekend hebben we Pasen gevierd. Het feest van de opgestane Jezus. Het feest van liefde die overwint. Juist in deze tijden is het enorm belangrijk dat we dit kunnen vieren. Pasen maakt een verschil in de wereld. En… Zijn opstanding maakt ook een verschil voor jou leven. Een verschil van leven en dood.

Schreeuw

Jaren geleden schreef Evanescence dit nummer. Het nummer is één grote schreeuw: ‘breng mij tot leven, nu ik gevangen zit in het duister’.

Al die tijd kon ik het niet zien, het niet geloven
Ik zat in het duister terwijl U recht voor mij stond
Het lijkt wel of ik duizend jaar geslapen heb
Zonder een gedachte, zonder een stem, zonder een ziel
Laat me hier niet doodgaan
Er moet meer zijn
Breng me tot leven

Verloren

Het nummer beschrijft hoe je je soms verloren kunt voelen. Op indrukwekkende manier roept het nummer om God. Om Zijn hulp die nodig is:

Maak mij van binnen waker
Roep mijn naam en red mij van het duister
Laat mijn bloed weer stromen
Voordat het afgelopen is (red mij)
Red mij van het niets dat ik geworden ben

Redding

Het doet denken aan de Psalmen waarin vaak ook zo nadrukkelijk om Gods redding wordt geroepen. God wordt gesmeekt: laat mij niet in het duister zitten. Zonder U ben ik koud van binnen, overgeleverd aan het sterven. Daarom klinkt de roep:

Adem in mij en maak me echt. Breng me tot leven

En het geloof is er dat God dit kan doen, want:

Alleen U bent de levende onder de doden

En dat is het verhaal van Pasen! Jezus is de levende en iedereen die in Hem is, wordt met Hem opgewekt. Wat voor jou ook het duister is in je leven, Jezus brengt licht. Op de momenten dat je schreeuwt om Gods hulp en redding, is de opgestane Jezus het antwoord.

Pasen maakt een verschil tussen leven en dood. Zijn leven is ons leven.

foto: Mars Hill Church Seattle
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
29 maart 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief