MENUMENU

Een leven zonder liefde

Op een warme namiddag spreken we elkaar. De vrouw tegenover me is al behoorlijk oud. Ze vertelt dat ze niet veel zin meer heeft om te leven. Dat komt vooral door alle nare gedachten die haar elke dag plagen. Zodra ze wakker is, begint het gepieker: over vroeger, over haar moeder, over haar man.

Niemand

Als ze niet de krant leest, puzzelt, bezig is, komen haar gedachten onherroepelijk op hetzelfde punt uit: niemand heeft van mij gehouden!

Stel je voor: Niemand heeft ooit tegen haar gezegd: ik hou van jou. Niemand heeft haar ooit laten merken: ik hou van jou; jij bent belangrijk voor mij.

 

 

Praten met God

 

Elke avond als ze gaat slapen praat ze met God. Ze vertelt Hem veel. Vooral dat ze het leven beu is. Dat ze snakt naar het einde. Ik hoef er niet veel moeite voor te doen om haar te begrijpen.

 

Kostbaar

 

Samen bidden wil ze niet, maar ik ben blij dat ik toch tegen haar kan zeggen: “Ook u bent een kostbaar en geliefd kind van God.” Ik pak haar hand en streel haar wang en haar voorhoofd.

En op de terugweg naar huis bid ik dat de liefde van God haar goed mag doen. Elke dag dat ze nog leeft. Ik bid dat ze mag voelen: “Jij bent heel belangrijk voor mij, je bent heel veel waard. Ik houd zoveel van jou.” (Jesaja 43: 4).

Een reactie op “Een leven zonder liefde
 1. Marijke Bezemer van Doorne schreef:

  Zomaar kwam jij op haar pad. Vanmorgen las ik Jesaja 43 in zijn geheel. Ik ontdekte 4+3=7 het getal zeven in de Bijbel is een getal wat veelvuldig voorkomt. Zeven het getal van de volheid. Moet je door het water gaan- ik ben bij je. Noach de regenboog. Getallensymboliek in de bijbel . De kleuren van de regenboog je ziet hem telkens terug. Jezus staat zomaar voor je. Blijf niet staan wat eertijds gebeurd is lezen we in Jesaja 43-18=4+3+1=8+8=16=1+6=7

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 mei 2017
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars