Een leven zonder liefde

Op een warme namiddag spreken we elkaar. De vrouw tegenover me is al behoorlijk oud. Ze vertelt dat ze niet veel zin meer heeft om te leven. Dat komt vooral door alle nare gedachten die haar elke dag plagen. Zodra ze wakker is, begint het gepieker: over vroeger, over haar moeder, over haar man.

Niemand

Als ze niet de krant leest, puzzelt, bezig is, komen haar gedachten onherroepelijk op hetzelfde punt uit: niemand heeft van mij gehouden!

Stel je voor: Niemand heeft ooit tegen haar gezegd: ik hou van jou. Niemand heeft haar ooit laten merken: ik hou van jou; jij bent belangrijk voor mij.

 

 

Praten met God

 

Elke avond als ze gaat slapen praat ze met God. Ze vertelt Hem veel. Vooral dat ze het leven beu is. Dat ze snakt naar het einde. Ik hoef er niet veel moeite voor te doen om haar te begrijpen.

 

Kostbaar

 

Samen bidden wil ze niet, maar ik ben blij dat ik toch tegen haar kan zeggen: “Ook u bent een kostbaar en geliefd kind van God.” Ik pak haar hand en streel haar wang en haar voorhoofd.

En op de terugweg naar huis bid ik dat de liefde van God haar goed mag doen. Elke dag dat ze nog leeft. Ik bid dat ze mag voelen: “Jij bent heel belangrijk voor mij, je bent heel veel waard. Ik houd zoveel van jou.” (Jesaja 43: 4).

One comment on “Een leven zonder liefde
  1. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

    Zomaar kwam jij op haar pad. Vanmorgen las ik Jesaja 43 in zijn geheel. Ik ontdekte 4+3=7 het getal zeven in de Bijbel is een getal wat veelvuldig voorkomt. Zeven het getal van de volheid. Moet je door het water gaan- ik ben bij je. Noach de regenboog. Getallensymboliek in de bijbel . De kleuren van de regenboog je ziet hem telkens terug. Jezus staat zomaar voor je. Blijf niet staan wat eertijds gebeurd is lezen we in Jesaja 43-18=4+3+1=8+8=16=1+6=7

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
20 mei 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief