Een leven zonder liefde

Op een warme namiddag spreken we elkaar. De vrouw tegenover me is al behoorlijk oud. Ze vertelt dat ze niet veel zin meer heeft om te leven. Dat komt vooral door alle nare gedachten die haar elke dag plagen. Zodra ze wakker is, begint het gepieker: over vroeger, over haar moeder, over haar man.

Niemand

Als ze niet de krant leest, puzzelt, bezig is, komen haar gedachten onherroepelijk op hetzelfde punt uit: niemand heeft van mij gehouden!

Stel je voor: Niemand heeft ooit tegen haar gezegd: ik hou van jou. Niemand heeft haar ooit laten merken: ik hou van jou; jij bent belangrijk voor mij.

 

 

Praten met God

 

Elke avond als ze gaat slapen praat ze met God. Ze vertelt Hem veel. Vooral dat ze het leven beu is. Dat ze snakt naar het einde. Ik hoef er niet veel moeite voor te doen om haar te begrijpen.

 

Kostbaar

 

Samen bidden wil ze niet, maar ik ben blij dat ik toch tegen haar kan zeggen: “Ook u bent een kostbaar en geliefd kind van God.” Ik pak haar hand en streel haar wang en haar voorhoofd.

En op de terugweg naar huis bid ik dat de liefde van God haar goed mag doen. Elke dag dat ze nog leeft. Ik bid dat ze mag voelen: “Jij bent heel belangrijk voor mij, je bent heel veel waard. Ik houd zoveel van jou.” (Jesaja 43: 4).

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars