MENUMENU

Levensvraag: Hoe word ik gelukkig?

Iedereen wil het liefst altijd gelukkig zijn. Vandaag geeft Sjoerd Muller antwoord op de levensvraag: Hoe word ik gelukkig? Volgens Sjoerd moet je actief zoeken naar geluk. “Ik denk dat geluk een bijproduct is, iets wat je overkomt. Je moet er wel voor openstaan.”


De tekst gaat verder onder het filmpje.

In het filmpje vertelt Sjoerd een kort oud Joods verhaal: “Een rabbijn vraagt aan een man waarom hij altijd haast heeft en waar hij naar op zoek is. De man zegt dat hij op zoek is naar succes en naar geluk. De rabbijn stelt een vraag terug: Dat zou betekenen dat succes en geluk voor je liggen als je maar hard genoeg loopt. Kan het zijn dat die dingen zich achter je bevinden? Dat succes en geluk altijd al naar jou op zoek zijn, maar dat je het niet ziet. Simpelweg omdat je altijd onderweg bent?” 

Wanneer voel jij je echt gelukkig? 

Lees ook

 

2 reacties op “Levensvraag: Hoe word ik gelukkig?
 1. Bert schreef:

  Ik denk ook dat geluk je overkomt. Je kunt het zoeken maar zal het geluk niet vinden. Geluk zit in de kleinste dingen of momenten. En denk vooral niet dat geluk in het winnen van een grote geldprijs zit. Dan kom je van een koude kermis thuis.

 2. Cocky van Vliet schreef:

  mooi verhaal

Deel dit verhaal:
Sjoerd Muller

Geschreven door:

Thema: Blog
14 november 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars