MENUMENU

Levensvraag: Hoe word ik gelukkig?

Iedereen wil het liefst altijd gelukkig zijn. Vandaag geeft Sjoerd Muller antwoord op de levensvraag: Hoe word ik gelukkig? Volgens Sjoerd moet je actief zoeken naar geluk. “Ik denk dat geluk een bijproduct is, iets wat je overkomt. Je moet er wel voor openstaan.”


De tekst gaat verder onder het filmpje.

In het filmpje vertelt Sjoerd een kort oud Joods verhaal: “Een rabbijn vraagt aan een man waarom hij altijd haast heeft en waar hij naar op zoek is. De man zegt dat hij op zoek is naar succes en naar geluk. De rabbijn stelt een vraag terug: Dat zou betekenen dat succes en geluk voor je liggen als je maar hard genoeg loopt. Kan het zijn dat die dingen zich achter je bevinden? Dat succes en geluk altijd al naar jou op zoek zijn, maar dat je het niet ziet. Simpelweg omdat je altijd onderweg bent?” 

Wanneer voel jij je echt gelukkig? 

Lees ook

 

2 reacties op “Levensvraag: Hoe word ik gelukkig?
 1. Bert schreef:

  Ik denk ook dat geluk je overkomt. Je kunt het zoeken maar zal het geluk niet vinden. Geluk zit in de kleinste dingen of momenten. En denk vooral niet dat geluk in het winnen van een grote geldprijs zit. Dan kom je van een koude kermis thuis.

 2. Cocky van Vliet schreef:

  mooi verhaal

Deel dit verhaal:
Sjoerd Muller

Geschreven door:

Thema: Blog
14 november 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars