MENUMENU

Levensvraag: mag ik ook eens mislukken? (+ video)

Elke week op donderdag: antwoord op jouw levensvragen! Deze week reageert predikant Alke Liebich uit Amersfoort op de vraag: Mag ik ook eens mislukken?

De tekst gaat verder onder de video.

Alke legt uit: “Soms voel ik me een sukkel. Ik denk dat we dat allemaal wel eens hebben. Een sukkel zijn mag. In de Bijbel staan genoeg verhalen van mensen waarbij dingen wel eens mislukken.” In het verhaal over de verloren zoon bijvoorbeeld. De zoon denkt dat hij een goed leven heeft door weg te gaan bij zijn vader. Uiteindelijk lukt het hem niet. Hij gaat weer terug naar zijn vader. En zijn vader omarmt hem. Alke: “Daar gaat het om: omarm je mislukkingen en weet dat God en/of mensen je omarmen. Daar worden we een beter mens van.”

Lees ook: Kiezen: het hoeft niet perfect te zijn.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 oktober 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars