MENUMENU

Licht

December is sending love around the world, spreading your light. Mijn decembergevoel wordt samengevat in deze spreuk: liefde rond sturen in de wereld en mijn licht verspreiden.

Ik denk dan aan kleine dingen, praktisch en haalbaar: persoonlijke kaartjes maken om te bemoedigen, tijd doorbrengen met vrienden en familie, een stapje extra zetten…

De adventstijd, de weken voor kerst, zou ik wel gevuld willen zien met licht en liefde, omdat met de komst van het kerstkind het licht en de liefde mens werden.
December is sending love

Het doet me ook denken aan een filmpje wat recentelijk op internet rondging van een vader in Parijs die met zijn zoontje praat over de aanslagen in hun stad. Het mannetje is onzeker, bang voor de gemene mannen, en deze geweldige vader vertelt zijn zoon dat de bloemen die gelegd worden uit respect, beschermen tegen de pistolen van deze gemene mannen: Ze hebben misschien pistolen, maar wij hebben bloemen.

Een prachtige manier om een beetje licht te verspreiden in deze donkere tijd!
Kijk het filmpje hier

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
6 december 2015
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars