Heb jij het licht uitgedaan?

In wat voor buurt woon jij? Jacobine schreef vorig jaar deze herkenbare blog over burenzorg. Vandaag in Throwback Thursday, omdat het in deze donkere dagen voor kerst mooi is om gezien te worden.

“U was nog laat aan het werk,” zegt de buurman. Het is bijna middag en ik sta bij het tuinhek de post uit de brievenbus te halen. De buurman komt zo te zien net terug van een wandeling met zijn hond. “Gisteravond laat liep ik hier ook, en toen was het licht in de studeerkamer nog aan. Mijn vrouw zei ook al: de dominee is nog bezig.”

Ik denk even na. Ik werk wel vaak lang door, maar gisteravond viel het toch wel mee.”Wat is laat?” vraag ik. “Een uur of twaalf, half één misschien,” zegt de buurman. “Ik laat de hond altijd een keer extra uit voor de nacht. Hij wordt ouder hè, en anders moet ik er ‘s morgens zo vroeg uit.” Ik knik – liever ‘s avonds laat dan ‘s morgens vroeg, daar kan ik inkomen. Maar wat heb ik nou gisteravond gedaan?! De buurman gaat al weer verder. “Groeten aan uw vrouw,” zeg ik.

Terwijl ik met de post naar binnen loop, laat ik de avond nog eens de revue passeren. Het duurde lang voordat de kinderen sliepen. Ik heb een tijdje boven zitten lezen. En toen ben ik naar bed gegaan – wacht, ik snap het al.

“Heb jij vanmorgen het licht in de studeerkamer uitgedaan?” vraag ik aan Paul bij het avondeten. Hij kijkt op van zijn bord. “Het licht in de studeerkamer – toen je vanmorgen de gordijnen opendeed, was dat nog aan?” Hij knikt. “Je was het zeker vergeten,” zegt hij.

 

2 comments on “Heb jij het licht uitgedaan?
  1. Avatar Vera van Haarlem schreef:

    Doet me denken aan onze oude buurman. De telefoon ging als we nog met onze jassen aan in de gang stonden: ‘De lichten van jullie auto branden nog’. Dubbele gevoelens. Je ‘bespiedt’ voelen of zou je je gezien mogen voelen? Toen de buurman overleden was, moesten we op een ochtend de Wegenwacht bellen. De accu was leeg…

  2. Avatar Truus schreef:

    Ik heb net de bevestigings-en intrede dienst beluisterd via internet.Mijn gelukwensen en God’s zegen toegewenst in uw werk.Over het licht aanlaten:laatst kwam ik uit mijn werk en zag dat het achterlicht van een jongensfiets nog aan was.Wat zal ik doen:ik bel gewoon even aan bij de buren en vraag of dat zo kan blijven of dat het toch uit moet. Ergens wil je je er ook niet mee bemoeien maar andere kant is het toch wel fijn als de accu niet leegraakt. De buurvrouw waardeerde het zeer,en haar zoon let er misschien nu zelf extra op. Dit gebeurde dus in Middelburg.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
20 november 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief