MENUMENU

Heb jij het licht uitgedaan?

In wat voor buurt woon jij? Jacobine schreef vorig jaar deze herkenbare blog over burenzorg. Vandaag in Throwback Thursday, omdat het in deze donkere dagen voor kerst mooi is om gezien te worden.

“U was nog laat aan het werk,” zegt de buurman. Het is bijna middag en ik sta bij het tuinhek de post uit de brievenbus te halen. De buurman komt zo te zien net terug van een wandeling met zijn hond. “Gisteravond laat liep ik hier ook, en toen was het licht in de studeerkamer nog aan. Mijn vrouw zei ook al: de dominee is nog bezig.”

Ik denk even na. Ik werk wel vaak lang door, maar gisteravond viel het toch wel mee.”Wat is laat?” vraag ik. “Een uur of twaalf, half één misschien,” zegt de buurman. “Ik laat de hond altijd een keer extra uit voor de nacht. Hij wordt ouder hè, en anders moet ik er ‘s morgens zo vroeg uit.” Ik knik – liever ‘s avonds laat dan ‘s morgens vroeg, daar kan ik inkomen. Maar wat heb ik nou gisteravond gedaan?! De buurman gaat al weer verder. “Groeten aan uw vrouw,” zeg ik.

Terwijl ik met de post naar binnen loop, laat ik de avond nog eens de revue passeren. Het duurde lang voordat de kinderen sliepen. Ik heb een tijdje boven zitten lezen. En toen ben ik naar bed gegaan – wacht, ik snap het al.

“Heb jij vanmorgen het licht in de studeerkamer uitgedaan?” vraag ik aan Paul bij het avondeten. Hij kijkt op van zijn bord. “Het licht in de studeerkamer – toen je vanmorgen de gordijnen opendeed, was dat nog aan?” Hij knikt. “Je was het zeker vergeten,” zegt hij.

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars