Liefde gaat door de maag – hou van jezelf!

Eigenlijk was er niets aan de hand. We hadden een gezellige middag. Bijna perfect zelfs. Ons humeur was goed, want we zaten met onze gedachten bij de komende zomervakantie.

Kampeerspullen

Wij gaan dit jaar kamperen en daar kunnen we erg van genieten. Vorige zomer kwam het er niet van en nu kijken we er dus extra naar uit. Het is zelfs zo dat we nu ook al fantaseren over de zomervakantie ná de komende zomervakantie…

Laatst ontdekten we dat we één van onze slaapmatjes moesten vervangen. Het matje was niks meer waard, ondanks veel bijblazen bleef het plat. Verder is onze dochter twee jaar geleden door een van de campingstoeltjes gezakt. Daarvan konden we dus ook wel een nieuwe gebruiken.

kamperen

Wij dus op weg naar een grote kampeerspullenwinkel. Een paradijs voor ons! En inderdaad was het eigenlijk gewoon een uitje. Vrolijk liepen we door de winkel. Bij het een bleven we langer dan bij het ander. Een matje kochten we vrijwel zonder nadenken. Over een rugzak deden we juist weer heel lang. En vooruit, de mooie blauwe lamp en dat ene badpak kochten we ook.

Ik voelde me Stom

En toen ging het mis. Ik maakte een verkeerde opmerking. Van te voren niet bedacht dat het een verkeerde zou kunnen zijn. De lucht betrok. Mijn lucht betrok.

Zwijgend zat ik het autoritje naar huis uit. Ook de kinderen waren stil gevallen. Het lukte me niet om over het voorval heen te stappen. Nors deed ik de voordeur open en ik vluchtte naar boven.
Eerst tien minuten op onze slaapkamer geprobeerd mijn tranen tegen te houden. Ik voelde me mislukt. Ik voelde me Stom. Waarom kon ik de perfecte middag niet langer laten duren. Wat ging er toch mis? Altijd alles gaat mis!


Ik ben maar naar zolder gegaan om aan de bergen was te beginnen. Stapel na stapel. Mand na mand. Want ja, ook daarin ben ik niet zo goed. In het huishouden. Ik loop altijd achter. Ik kan er niets van. En terwijl ik zo negatief op mezelf aan het inpraten was, voelde ik dat de pijn in mijn schouders en nek toenam. Ook dat nog. Ik ging wat rechter op staan. Kreeg lucht in mijn longen.

En ineens realiseerde ik me wat ik aan het doen was: ik haalde mezelf stevig onderuit.

Van jezelf houden

Nog niet zo lang geleden sprak ik iemand die me vertelde hoe je je beter kunt voelen. Hoe je invloed op je gevoel kunt hebben. Op je gevoel van eigenwaarde. Eigenlijk kreeg ik tips van hoe ik van mezelf kan houden.

Voor jezelf zorgen, van jezelf houden, het goed hebben.
Het is zo belangrijk!

Ik haalde nog eens diep adem. Ik dacht aan dingen die goed gingen de laatste dagen. Eén van de geleerde tips. En wat kon ik er veel verzinnen! >ik had een rommelhoekje opgeruimd > we hadden een geslaagd verjaardagsfeestje > er was een geweldig gesprek met een van onze dochters over het ontstaan van de wereld > ik heb me opgegeven voor een wekelijkse bootcamp > terwijl het druk was kon er nóg wel een kind bij met de lunch > ik heb…

duim op

Liefde gaat door de maag

Verder bedacht ik nog iets anders. Nog niet zo lang geleden zat mijn man niet zo lekker in zijn vel. Ik heb toen heerlijke kip tandoori met kikkererwten en spinazie klaargemaakt en het hielp. Ik zag hem opklaren tijdens het eten. Toen hij twee keer opgeschept had, zat ie echt beter in zijn vel! 

Ik liet de wasberg voor wat hij was en ben naar de keuken gegaan. We zaten vroeg aan tafel. Maar ik voelde me lichter worden. De donkerste wolken dreven weg. Hoe lekker kan lasagna zijn!

kip tandoori

Kip tandoori

Morgen

En toen? Toen ben ik doorgegaan met de dag. Ik heb er het beste van gemaakt. En maar gewoon bedacht dat er morgen weer een dag is. Een dag om lief te hebben!

 

 

Ook zin om liefde voor je maag te maken?

Naast de gerechten uit deze blog geef ik je een link naar een perfecte guacemole en een super monchoutaart.
En dit is de genoemde 
kip tandoori, hij komt uit de Allerhande. De lasagna maakte ik gewoon zelf:

Romige lasagna

ingrediënten:
pakje basis saus
300 g half om half gehakt
2 gele paprika’s en 1 oranje
pakje naturel zuivelspread
scheut melk
Italiaanse kruiden
snufje zout en peper
mozzarella
strooikaas

bereiden:

  • Zet de oven vast aan
  • Rul het gehakt, voeg fijngesneden stukjes gele en oranje paprika toe
  • Roer vervolgens de zuivelspread naturel erdoor en tot slot een scheut melk
  • Maak op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper
  • Vet een ovenschaal in en wissel laagjes saus en lasagnabladen af
  • Op de laatste laag saus leg je plakjes mozzarella en doe je strooikaas
  • Bak de lasagna ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
6 juni 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief