Liefde is alles wat je nodig hebt…

Mooie muziek op vrijdag: 'Love is all (you need)', zingen en spelen kinderen van Amerika tot Oeganda.

Het is de vrolijke hit uit de jaren zeventig (met die kikker!). ‘Love your neighbour like you love your brother’, zingen ze. Hou van je naaste zoals je van je broer houdt. Jezus zou het gezegd kunnen hebben.

We leven in de dagen tussen Koningsdag, Dag van de Arbeid, Dodenherdenking. En ondertussen rommelt het in het Oosten.
We kunnen niet genoeg benadrukken dat liefde voor anderen ons verder brengt.
Ik ben realist genoeg om te beseffen dat er altijd negatieve krachten zijn, ook in onszelf, die tot strijd kunnen lijden. Maar we groeien en bloeien als mensen door liefde en vrede.

Verbinding
De kinderen spelen voor verandering: Playing for Change heet het project. Daarin wordt de wereld verbonden door muziek: een bekend nummer wordt gespeeld door verschillende muzikanten en zangers in verschillende werelddelen. Een sympathiek, positief middel om de mensheid te verbinden door muziek.

Ik wens jullie een vredige, liefdevolle vrijdag toe!
dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl