Liefde is alles wat je nodig hebt…

Mooie muziek op vrijdag: 'Love is all (you need)', zingen en spelen kinderen van Amerika tot Oeganda.

Het is de vrolijke hit uit de jaren zeventig (met die kikker!). ‘Love your neighbour like you love your brother’, zingen ze. Hou van je naaste zoals je van je broer houdt. Jezus zou het gezegd kunnen hebben.

We leven in de dagen tussen Koningsdag, Dag van de Arbeid, Dodenherdenking. En ondertussen rommelt het in het Oosten.
We kunnen niet genoeg benadrukken dat liefde voor anderen ons verder brengt.
Ik ben realist genoeg om te beseffen dat er altijd negatieve krachten zijn, ook in onszelf, die tot strijd kunnen lijden. Maar we groeien en bloeien als mensen door liefde en vrede.

Verbinding
De kinderen spelen voor verandering: Playing for Change heet het project. Daarin wordt de wereld verbonden door muziek: een bekend nummer wordt gespeeld door verschillende muzikanten en zangers in verschillende werelddelen. Een sympathiek, positief middel om de mensheid te verbinden door muziek.

Ik wens jullie een vredige, liefdevolle vrijdag toe!
dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

4 comments on “Liefde is alles wat je nodig hebt…
 1. Avatar Truus schreef:

  Mooi en liefdevol nummer Fred vooral omdat het door kinderen word gezongen zei zijn de toekomst ik kreeg vanochtend foto’s van mijn zoon waar kinderen in Oeganda liefdevol met hun dieren een kat een kip allerlei pluimage maar hun ogen stralen er zijn mijn zoon is daar geweest met Compasion liefde zit in kleine dingen.
  Ik wens u een mooi en gezegend weekend.
  Truus.

 2. Avatar m. schreef:

  Dit is een geweldige keus. Ik ben zelf een tijd geleden getipt door iemand over dit project. Als het u/jou aanspreekt is het erg de moeite waard om op you-tube eens verder op onderzoek uit te gaan, het is erg genieten van al die enthousiaste kinderen maar ook volwassenen. Ja, we bloeien op door liefde, mijn beste vrienden hebben andere nationaliteiten dan de nederlandse en ik geniet van de manier waarop ze uit mij het beste kunnen halen, zoals geen ander dat kan, daar kunnen wij nederl. nog wat van leren en dat doe ik dan ook. Net een wandeling gedaan en zoals ik dan doe de mensen gegroet die ik tegenkwam maar toch altijd wel een paar die dat helemaal negeren maar ook een leuk gesprek gehad en dat maakt het dan toch de moeite waard. Als calvinistische nederlanders zijn we vaak toch wel wat afstandelijker, en soms voel ik me zelfs nog schuldig ook als iemand mij liefdevol omhelst.

 3. Avatar m. schreef:

  nog even aanvulling op vorige ; mijn favoriet is what a wonderful world
  playing for change, ook superleuk om te zien!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
2 mei 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief