Liefde in de lucht

Op een dag besluit Suzanne om de stap te zetten: online dating. Maar tussen de vraag en de afspraak beleeft ze nog een gedenkwaardige ‘ten minutes of fame’ op de EO-jongerendag. Tijdens de eerste date hebben ze direct een gespreksonderwerp.

Eergisteren was de 41e EO-jongerendag. Of je daar nu nostalgische herinneringen aan hebt, of het maar een vreemd fenomeen vindt, 41 keer een vol stadion met jongeren die enthousiast zijn over geloof, of nieuwsgierig, dat is toch bijzonder?

Mijn eerste keer EO-jongerendag was denk ik in 1996. Ik wist niet wat me overkwam. Massa’s blije jongeren, spandoeken met meer of minder geslaagde teksten over Jezus, zingen met de handen in de lucht. Ik was 15 en onder de indruk. Want ook: een preek die mijn hart raakte, geloven kon ook leuk zijn.

Mijn laatst jongerendag is nu 5 jaar geleden. Ik was, ook toen al, niet meer de doelgroep. Maar ik was gevraagd om mijn ‘vertaalexpertise’ in te zetten bij een lange, Australische spreker. Omdat hij misschien niet al te makkelijk te verstaan was, en niet elke tiener een 10 voor Engels heeft.

Online dating

Ik ging er samen met mijn man heen. Dat wil zeggen, hij was er ook, maar ik kende hem nog niet. Een aantal weken daarvoor had ik me in een stoere bui ingeschreven voor een online datingsite. En omdat niemand op mijn zorgvuldig samengestelde profiel reageerde, trok ik de stoute schoenen aan en stuurde een berichtje naar die ene interessante (en ook knappe!) man. Het klikte. We mailden en tijdje en toen durfde hij de volgende stap te zetten. Hij vroeg me op een heuse date. De jongerendag was precies in die tussenperiode, tussen ‘vraag’ en ‘afspraakje’. Ik had niet verteld dat ik daar mijn kunstje zou vertonen, hij zei niet dat hij als jeugdleider zijn groep zou meenemen. En toen verscheen ik dus ineens op het podium. Voor mijn gevoel piepklein, dik in de make-up, nieuwe kleren aan, naast de twee meter lange Australiër. Mijn ‘ten minutes of fame’.

Een paar weken later was het zo ver. Na een tijdje kletsen, zei mijn knappe date: “Ik heb je heus wel gezien hoor, daar op het podium. Ik zag meteen dat jij het was!”. “Waarom heb je niks gezegd dan!?” vroeg ik. “Jij hebt het toch ook niks over gezegd? Misschien wilde je niet opscheppen, of vond je het veel te spannend.” Dat veel te spannend klopte wel. En maar goed ook dat we elkaar daar niet toevallig hebben ontmoet. Mijn gezicht zag oranje van de foundation, en mijn oksels klotsten van de hitte en de stress.

Lente en liefde in de lucht

Het is dus goedgekomen met ons. Nu, vijf jaar later, denk ik met een glimlach terug aan die ene jongerendag. Hoeveel toekomstige stellen zouden er zitten die ook geen flauw idee hebben dat hun aanstaande wederhelft zich tussen die mensenmassa bevindt? Het is weer net zo’n mooie lentedag als toen. Ik ga straks een rondje fietsen met man en dochter. De lente zit in de lucht. En de liefde hopelijk ook.

2 comments on “Liefde in de lucht
  1. Avatar Conny Hoogendoorn schreef:

    Wat een leuk verhaal! 🙂

  2. Avatar evelien schreef:

    En wat leuk om dat van de zijlijn mee te maken! Jullie zijn een keileuk stel ! Met een superlieve Evi !

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
8 juni 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief